Ипак изгласано повјерење влади премијера Џонсона

Влада британског премијера Бориса Џонсона "преживјела" је синоћ гласање о повјерењу које је сама сазвала.

Свијет 19.07.2022 | 10:12
Ипак изгласано повјерење влади премијера Џонсона

Чланови владајуће Конзервативне партије подржали су министре, како би било избегнуто расписивање избора, пренио је Ројтерс.

Опозициона Лабуристичка партија заложила се да Џонсона, који је рекао да ће се повући, одмах замијени привремени лидер док Конзервативна странка не изабере његовог насљедника почетком септембра.

Лабуристи су настојали да се одржи гласање о повјерењу и влади и Џонсону како би покушали да га што прије отјерају, али се влада успротивила рекавши да је то непотребно јер је премијер већ рекао да ће отићи, наводи Ројтерс.

Конзервативци су умјесто тога предложили гласање о повјерењу влади, које је влада "преживјела" са 349 гласова "за" и 238 гласова "против".

(Тањуг/ фото: Индиан Лекхак)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ко покисли

19.07.2022 08:26

Нема пљацке, обустављена па им није ни до зивота....

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.07.2022 14:13

Твоја власт пљацка сопствени народ.

Name

Апсолутно тацно борац

19.07.2022 14:36

Али све је то из исте кухиње и никп то и не спори. Када се поцне говорити истина у цињеницама тада це нестати и тај проблем и завладати владавина права,до тада не вриједи уопсте коментарисати "сто је и овдје тако" а залагати се за западне креаторе свог тога зла. То је лицемјеран а ифиотски покусај преваре и подвале људима....