Ipak izglasano povjerenje vladi premijera Džonsona

Vlada britanskog premijera Borisa DŽonsona "preživjela" je sinoć glasanje o povjerenju koje je sama sazvala.

Svijet 19.07.2022 | 10:12
Ipak izglasano povjerenje vladi premijera Džonsona

Članovi vladajuće Konzervativne partije podržali su ministre, kako bi bilo izbegnuto raspisivanje izbora, prenio je Rojters.

Opoziciona Laburistička partija založila se da Džonsona, koji je rekao da će se povući, odmah zamijeni privremeni lider dok Konzervativna stranka ne izabere njegovog nasljednika početkom septembra.

Laburisti su nastojali da se održi glasanje o povjerenju i vladi i Džonsonu kako bi pokušali da ga što prije otjeraju, ali se vlada usprotivila rekavši da je to nepotrebno jer je premijer već rekao da će otići, navodi Rojters.

Konzervativci su umjesto toga predložili glasanje o povjerenju vladi, koje je vlada "preživjela" sa 349 glasova "za" i 238 glasova "protiv".

(Tanjug/ foto: Indian Lekhak)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ko pokisli

19.07.2022 08:26

Nema pljacke, obustavljena pa im nije ni do zivota....

ODGOVORITE
Name

borac

19.07.2022 14:13

Tvoja vlast pljacka sopstveni narod.

Name

Apsolutno tacno borac

19.07.2022 14:36

Ali sve je to iz iste kuhinje i nikp to i ne spori. Kada se pocne govoriti istina u cinjenicama tada ce nestati i taj problem i zavladati vladavina prava,do tada ne vrijedi uopste komentarisati "sto je i ovdje tako" a zalagati se za zapadne kreatore svog toga zla. To je licemjeran a ifiotski pokusaj prevare i podvale ljudima....