Нема опасних материјала на мјесту пада авиона

 - Током истраге спроведене на месту пада украјинског авиона Антонов Ан-12БК код града Кавала на северу Грчке, нису пронађени опасни материјали, изјавио је данас представник за штампу Ватрогасне службе Јанис Артофиос.

Свијет 17.07.2022 | 18:07
Нема опасних материјала на мјесту пада авиона

Он је на конференцији за новинаре рекао и да је једно тело пронађено, а друго идентификовано, пренео је грчки лист "Катимерини".

"Друга фаза је почела. Припадници војске и 30 ватрогасаца формираће безбедне пролазе за транспорт и деконтаминацију тела", истакао је Артофиос.

И градоначелник општине Пангеа, којој припадају два села у близини несреће, Филипос Анастасијадис изјавио је да бела супстанца непознатог порекла која је откривена у зони пада летелице није радиоактиван или биолошки материјал опасан по здравље људи.

Навео је да је то закључак истраге коју су спровели службеници специјалне нуклеарно-биолошко-хемијске одбрамбене компаније ГЕТЕ који су стигли из Атине.

Ова чињеница отвара пут за приступ телима осмочлане посаде авиона, која ће бити одвезена на вештачење у Комотини, одакле ће бити предата дипломатским представницима Украјине у Грчкој.

У исто време, тимови батаљона за деминирање настављају тежак задатак лоцирања муниције која је расута око олупине авиона.

(Тањуг Фото: Тањуг/АП) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ју

17.07.2022 16:59

Од кад кокаин,котаминира..боже сачувај

ОДГОВОРИТЕ