"Посао државе не могу да раде само ентузијасти"

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић и потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић посјетили су данас удружење „Оплемени Срце“ у Источној Илиџи и дали прилог за рад овога одружења.

Република Српска 17.07.2022 | 13:56
"Посао државе не могу да раде само ентузијасти"

„Хуманитарно удружење „Оплемени Срце“ основано је прије пола године с циљем помагања најуграженијих популација са територија општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево с циљем да се овим људима обезбиједи један топли оброк. Радимо у сарадњи са Црвеним крстом са којим имамо веома успјешну сарадњу“, истакао је др Игор Лукић, предсједник Удружења који се захвалио на помоћи. 

Лукић је истакао снажну подршку Општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево као и бројни хумани људи који су препознали  рад удружења.  

„Наши корисници су самохране мајке и њихове породице, особе са инвалидитетом и стари, немоћни људи са потребом помоћи. Тренутно имамо 60 корисника којима сваки дан достављамо оброк помоћи који им је у овим тешким временима насушно потребан. Одлучили смо да доставу оброка радимо на кућну адресу и да избјегнемо изградњу централне јавне кухиње јер смо почели за вријеме короне па се овај начин доставе показао као кориснији“, појаснио је Лукић. 

Јелена Тривић, потпредсједница ПДП-а похвалила  је рад људи из удружења и нагласила је је потребно системски помоћи финансирање оваквих активности.

„Поразно је да нема организованог система финансирања који би обезбиједио да најуграженији добију оброк љубави већ и у Источном Сарајеву и у Бањалуци посао државе раде ентузијасти. Требамо правити државу која ће урадити овај хумани посао умјесто вас хуманих ентузијаста. Све више људи је корисника оброка љубави што је показатељ да је јаз између богатих и сиромашних никад већи“, истакала је Тривићева. 

Предсједник Шаровић истакао је залагање др Лукића и нагласио да је потребно омогужити да удружење има сигурне изворе финансирања. 

„Гестови хуманих људи као што је доктор Лукић и његова екипа је вриједна сваке похвале. У овај хуман посао треба држава да се умијеша и да одреди приоритете у фунансирању оброка љубави из локалних и буџета Републике Српске. Тиме би се показало једно лице бриге државе за најугроженије“, закључио је Шаровић. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

+

17.07.2022 12:11

ЗАИСТА. ДОКЛЕ СМО ДОШЛИ , КАО ДРУШТВО. ДА НЕМА ПОСЛА ДА СПОСОБНИ ЗАРАДЕ ЗА ЖИВОТ. ДА ЈЕ ТРЕЋИНА ИЗ РС ОТИШЛА У ЕВРОПУ. И ДА СЕ НА ОВАЈ НАЧИН ЛИЧНО ЉУДИ БРИНУ О СИРОМАШНИМ И НЕМОЋНИМ. УМИЈЕСТО ДА ТО ИЗ БУЏЕТА БУДЕ ПЛАЋЕНО. ДА СЕ ИНСТИТУЦИЈЕ БРИНУ О ТОМ. ИЗ БУЏЕТА ТРОШЕ, КРАДУ ВЛАСТ И ПОДОБНИ. ХВАЛА ШАРОВИЋУ И ЈЕЛЕНИ. НАРОДЕ ОКТОБАР ЈЕ ЈЕДИНИ ДАН ДА УТРОШИМО ЗА СЕБЕ. ДА СЕ СМАЊИ ЈАЗ ИЗМЕЂУ БОГАТИХ И СИРОМАШНИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.07.2022 16:26

Свака част овим хуманим људима. Тако се морају рјешавати проблеми кад је власт направила најсиромашнију државу у срцу Европе са огромним богатством. Стварно је то умјетност.

Name

Фениx

17.07.2022 12:20

Мислим да би само социјалу требало дићи на виши ниво а оброк незна дали смо толико јадни да имамо гладних уста у овој јебеној Српској Републици.Ако постоје границе измедју ентитета а постоје ,то је пуна капа за поштене патриоте да будемо мала Швицарска а постали смо гори од Сјеверне Кореје.Јадно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ ПОЛИТИКА

17.07.2022 12:23

И СВА ХУМАНИТАРНА УДРУЗЕЊА У ОВОЈ ТРУЛОЈ ДРЗАВИ СУ ПОЛИТИЗОВАНА ДА ОНА ГУБЕ СВОЈ СМИСАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

18.07.2022 08:39

Боже мој гледам сва ова древна и насмијана лица и питам се гдје ја то живим где обитавам у кога се издан и зашто ови људи немају ни труни душе и разумевања према обичном народу.Такав дојам се стиче анализирајући њихов досадашњи рад