"Окрените се око себе, видјећете шта остаје иза вас"

Предсједнице, окрените се око себе  видјећете праве показатеље: све већу пустош, све мањи број ђака и студената а све више људи у стању социјалне потребе, поручио је Младен Шумар, предсједник ОО СДС Нови Град.

Република Српска 16.07.2022 | 18:58
"Окрените се око себе, видјећете шта остаје иза вас"

- Нису нама потребна Ваша увјеравања о “макроекономским показатељима”. Предсједнице, окрените се око себе  видјећете праве показатеље: све већу пустош, све мањи број ђака и студената а све више људи у стању социјалне потребе, поручио је Младен Шумар, предсједник ОО СДС Нови Град.

„Свједоци смо одласка читавих породица који су одлучили своју будућност градити у иностранству, јер за власт у овој земљи они су грађани другог реда. Многе ствари се паметном и одговорном политиком  могу ријешити када одете са власти, али  бол и патња тих људи нажалост не могу“, поручио је Шумар.

У Новом Граду, каже Шумар, имате насељена мјеста у којима је већина домаћинстава напуштена, пуста, сабласна… 

„Највише ме погодио недавни одлазак мојих пријатеља, младог брачног пара са двоје дјеце, који су као високообразовани људи отишли, да у некој сређенијој и мање корумпираној земљи, траже могућности које заслужују, за себе и своју дјецу.За ову школску годину на подручју читаве општине Нови Град је уписано свега 90 ђака у основну школу.

У вријеме када се моја генерација  уписивала у школу, само у једној школи било је дупло више првачића. Сличне су ситуације и у другим срединама. Желио бих да предсједник Републике Српске одговори да ли је и зато одговоран рат у Украјини, пандемија корона вируса или имају спремно неко треће оправдање?!“, казао је предсједник ОО СДС Нови Град и додао: 

Предсједник Републике Српске госпођа Жељка Цвијановић прије него што за тешку економско-социјалну ситуацију у Републици Српској,потражи изговор у спољним утицајима, мора да одговори шта је власт урадила да до таквог стања не дође?!

"Подсјећања ради, управо СНСД, континуирано пуних 16 година управља свим процесима у земљи и резултати њиховог рада су поражавајући И у сфери привреде, направљена је и дисфункција институција уз висок степен корупције и криминала, Републике Српска је презадужена… Стање укупног спољњег и унутрашњег дуга са краткорочним и дугорочним обавезама нас доводи у зону оптерећења, гдје не можемо подмиривати основне потребе.

Ипак, горући проблем који је својим нерадом изазвала ова власт је оно што сам навео на почетку- огроман одлив становништва са ових простора, нарочито младих репродуктивних људи који су будућност сваког друштва и темељ опстанка нације…Зато су промјене нужне и хитне и зато времена за чекање и испразне приче - више нема, закључио је Шумар.

Шумарева реакција је услиједила на реакције СНСД-оваца, међу којима је и назови предсједница Републике Српске Жељка Цвијановића казала да је срећа па СДС није био на власти претходних година, јер су како они сматрају власти под палицом СНСД-а направили "благостање" у Републици Српској.

(БН)                                                                 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Борис

16.07.2022 17:23

Снсд, хдз, сда и њихови сателити су успјешно испунили задатак као страни плаћеници да у потпуности униште све вриједности једног друштва. Закон о поријеклу имовине , затвор и враћање имовине у буџет би били једини исправни потези против душмана Српског народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Борис

16.07.2022 19:30

Све си то лијепо и разумно написао али гријешиш у једној веома битној чињеници - НИСУ ТО ДУШМАНИ САМО СРПСКОГ НАРОДА. Уништише они пријатељу све народе, уништише сваког тко није научио красти и који покушава преживити од свог рада и поштено зарађеног новца. Уништише друштво у цјелини и дјецу и омладину и радника и пензионера. Само за вријеме њихове владавине криминал је легалан, кажу "СНАШО СЕ". Тако је пријатељу и код нас у ФБиХ а не само у РС.

Name

Гога

17.07.2022 09:12

Бас тако

Name

Мирко

16.07.2022 17:26

Све сте тацно рекли, остављају без посла борце, прогласавају их технолоским виском иако су једини хранитељи породице, само зато сто неприпадају ниједној странци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛО СРЕЦЕ

16.07.2022 21:36

АКО СЕ ОВЕ АЗДАЈЕ ИЗ СНСД НЕ ЗАУСРАВЕ У ОКТОБРУ,РЕОУБЛИКА СРОСКА ЦЕ ПИСТАТИ ВЛАСНУСТВО 5 ФАМЕЛИЈА КОЈИ СУ СВУ ИМОВИНУ ПОКYПИЛИ КРОЗ КОРУПЦИЈУ И ПЉАЦКУ ОВИХ ГОДИНА.ЗЕМЉОЕАДНИЦИ СУ НАЈЈАСНИЈЕ У БИЈЕЉИНИ РЕКЛИ ДИДИКУ КО ЈЕ И СТА ЈЕ.ДОСАО ДА ОТМЕ ЗЕМЉУ У КОРИСТ ТРОЈИЦЕ ЊЕГОВИХ ТАЈКУНА.ТО СЕ МОЗЕ СПРИЈЕЦИТИ САМО НА ИЗБОРИМА,ДА У ЈАНУАРУ НЕ ПРОРАДИ УЛИЦА.ЗЕЉКА САМО ЗНА ДА БЛИФА,А НИКО ЈЕ НИСТА НЕ ПИРА,А И ОНА ЈЕ СВОЈЕ ДОБРО ОБЕЗБЈЕДИЛА.

Name

Како да не.

16.07.2022 17:44

Од тог благостања поцркасмо од силне милине .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

16.07.2022 17:52

Жену само треба посматрати, она преживљава велики стрес она живи у страху од нечег а она то најбоља зна и нек само ћути и то преживљава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

17.07.2022 07:17

Сви су они такви погледајте само бурлу насто лици сав се изоблицио а поготово кад цује име Јелене Тривиц она му је ноцна мора ,,,,,,,,,,,,готово је готово ,,,,,,,,, ,,,,,,

Name

Ре

17.07.2022 16:38

Бурлу највисе брине како да спаси синцица и сестрица од десифроване скy апликације.

Name

Зеки Пресс

16.07.2022 18:30

Мир, мир, мир - нико није крив!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

16.07.2022 19:01

Секта снсд-а и сатрапи, додиг, жељка, паразити, само краду за себе и своју личну корист. Ко може гласати за њих, они су издајници? Бирајмо друге, ако не буду радили како ваља, следеће изборе мијењати, појавиће се неко поштен и способан .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

16.07.2022 19:03

Богме нема шта да и остане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зора Видовиц

16.07.2022 19:05

Остаје пустош,ето шта

ОДГОВОРИТЕ
Name

100 КМ

16.07.2022 20:00

Па нисмо ваљда сви без очију. Коме још није јасно шта снсд ради у Бањалуци и Бијељини. То је невиђено на планети. Људи, опаметите се, октобар је ту на прагу, шта друго него им оловком показати гдје им је мјесто. Па има ли она језик, може ли шта од реченог демантовати или ће ко папагај издекламовати пар реченица научених још на почетку мандата. Има ли додик образа погледати Ву чићу у очи послије онаквих ријечи галијашевића и анђелковића - његових плаћеника? Народе, овакве ствари се не смију заборавити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.07.2022 07:22

Ових 100 км узецу са ,,апетитом,,, јер кад будем на изборима будем заокрузивао име кандидата за Предсједника РС сјетицу се да незаокрузим име оног ко ми је дао тих 100 км мој глас лопови немогу купити ни за веце новце а камоли за таквy мизерију

Name

Жуја, дидова унука

16.07.2022 20:03

Ја се једном окрену и заманта ме. Немојте ме више... Страа ми саливало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

16.07.2022 21:27

Шта рече жена и остаде жива.10

Name

+

16.07.2022 21:35

НАПРАВИЛИ СУ МНОГО. САМО ЛОШЕГ. НАЈВЕЋА ЈЕ ШТЕТА, ШТО СУ РАСЕЛИЛИ НАРОД И ОПУСТИЛИ РС, ГОРЕ НЕГО РАТ. ЊИХ ТРЕБА НА ОДГОВОРНОСТ. КРИВИЧНУ, ИСТОРИЈСКУ. КРАЛИ И ВАРАЛИ НАРОД СА ЛАЖИМА НА РТРС, ДА ЈЕ РС СТАБИЛНА. КАКО СТАБИЛНА, КАДА СУ УНУЦИ ЗАДУЖЕНИ КРЕДИТИМА, А ТРЕЋА СТАНОВНИШТВА ИЗБИЈЕГЛА У ЕВРОПУ. МЛАДИ, ЗДРАВИ, ШКОЛОВАНИ И СА ЦИЈЕЛИМ ПОРОДИЦАМА. РТРС ГЛЕДАЈУ НАРОЧИТО ПЕНЗИОНЕРИ КОЈИ ВИЈЕРУЈУ, КАО СВОЈОЈ, СРПСКОЈ ТЕЛЕВИЗИЈИ. ТАКО СУ СНСД ДОБИЛИ ОВИХ ГОДИНА ГЛАСОВЕ, ПРЕКО 250.ООО ПЕНЗИОНЕРА. И ВИШЕ НАС ЈЕ. МИ ИЗЛАЗИМО НА ИЗБОРЕ, ЈЕР СМО КОД ТИТЕ НАУЧИЛИ ДИСЦИПЛИНУ. РАДНУ И ОДГОВОРНОСТ ЗА СВЕ ОБАВЕЗЕ. МЛАДИ НЕ ВИДЕ ПЕРСПЕКТИВУ У РС ПА И НЕ ИЗЛАЗЕ НА ИЗБОРЕ МАСОВНО. ЗНАЧИ ВЛАДАЈУЋИ, ЊИХИВЕ ПОРОДИЦЕ, И ЈАВНА ПРЕДУЗЕЧА ДРЖЕ ОВИХ ГОДИНА СНСД НА ВЛАСТИ. И ДИЈАСПОРА НИЈЕ ИНФИМИСАНА. МИСЛЕ ДОДИК ЈЕ СИЛА И БРАНИ СРБЕ. НАВЕЋУ ШТЕТУ У ИСТОРИЈИ У МИРУ, ЈЕ НАНИО СНСД СРБИМА. БОГАТИЛИ СЕБЕ И СВОЈЕ. А НА КОЗАРИ ОВЕ 22 ГОД. КАЖЕ НА СКУПУ СНСД ДА ЈЕ ЊИМА ОВДЈЕ ДОБРО, ДА ОНИ НЕЋЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ. А ОНИ ИМАЈУ ПРЕКО ГРАНИЦА, ТАМО И СТАНОВЕ И ПОСЛОВЕ И НОВЦЕ. И ЗА СВОЈУ ДИЈЕЦУ. МИ В Е Ћ И Н А. СИРОМАШНОГ СТАНОВНИШТВА МОРАМО СВИ НА ИЗБОРЕ, ЈЕР ОВО НАМ ЈЕ ЈЕДИНА ДОМОВИНА. ДАТИ ГЛАС. НОРМАЛНИМ ЉУДИМА. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, РАДОВИЋ. И НАЈБОЉОЈ ОПОЗИЦИЈИ У РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

16.07.2022 21:49

У ПРАВУ СИ БОРИСЕ. ПА НИСМО ВАЉДА ГЛУПИ ДА САДА ВЕЋИНА НЕ ИЗАЂЕ НА ИЗБОРЕ И БАГРУ СРУШИ. НИКАДА ИМ СЕ НЕМОЖЕ ОДУЗЕТИ, ОНОЛИКО КОЛИКО СУ ПОКРАЛИ, ПОТРОШИЛИ, КАО ЛУКСУЗ. САКРИЛИ ПО СВИЈЕТУ. ПОГОТОВО ТРЕБА ЗА ДРУГЕ ШТЕТЕ ДА КРИВИЧНО ОДГОВАРАЈУ. ОНИ СВИ ИЗЛАЗЕ НА ГЛАСАЊЕ. ПЕНЗИОНЕРИМА ЈЕ ОВО КОМПЛИКОВАНО У ОДНОСУ НА ОНО КОД ТИТЕ. ТРЕБА ИМ ПОМОЋИ. ДО 3ОО.ООО ЈЕ ПЕНЗИОНЕРА. ВАЉДА ЗНАЈУ ПТО СУ ИМ ДИЈЕЦА ПОБИЈЕГЛА ИЗ РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тина

17.07.2022 05:59

А засто народ иде у Њемацку?Зато сто се тамо рада све мање дјеце,има све мање дјака(правих Њемаца).А у титино вријеме се није могло тако лако отици тамо и запослити.Имали су Свабе доста дијеце тада и људи па им није фалило радника.На изборе излазим циљано да казним ове сто само критикују.Не гине вам нула бодова. НУЛА/0

ОДГОВОРИТЕ