Пожар код Борачког језера: Двије мине експлодирале

 У пожару који је захватио шуму код Борачког језера, у херцеговачкој општини Коњиц, експлодирале су двије минско-експлозивне направе преостале из рата, јавља Анадолу Агенцy (АА).

Босна и Херцеговина 15.07.2022 | 21:30
Пожар код Борачког језера: Двије мине експлодирале

Пожар се од 16 сати шири услијед велике суше у Херцеговини, уз неугодан вјетар који пуше цијелог дана.

Велики проблем за ватрогасце представља и чињеница да је терен неприступачан па се као једино рјешење у овом тренутку намеће гашење летјелицама Оружаних снага Босне и Херцеговине.

Општинска власт у Коњицу затражила је одмах ангажман хеликоптера, надајући се да ће дјеловати већ током сутрашњег дана.

Куће и становништво према ријечима Хусеина Хоџића из Цивилне заштите општине Коњиц у овом тренутку нису угрожени.

"Пожар је и даље активан. Нажалост, проширио се на неприступачан терен, али је у овом тренутку најважније да куће и становништво нису у опасности. Све што је горјело у близини насеља смо успјели угасити. Прибојавамо се да ватра не угрози пут према Главатичеву, јер се стално одрањају пањеви и стабла дрвећа. Екипе су на терену, радимо све што је у нашој моћи, надамо се да неће бити вјетра или да ако га већ буде неће бити јак те да ћемо наредни дан дочекати мирни. Сви наши капацитети су на терену, а већ сутра очекујемо позитиван одговор од виших нивоа власти за ангажман летјелица. Вјерујемо да неће бити опструкција", рекао је Хоџић.

Како преносе медији, вечерас је одржана телефонска сједница Предсједништва БиХ и дата је сагласност за ангажман хеликоптера ОС БиХ за гашење пожара на Борачком језеру.

(БН/Анадолија Фото: Цивилна заштита Коњиц) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

16.07.2022 06:29

То је добро, ватра ће разминирати минско поље 27 година након "завршетка" ?рата

ОДГОВОРИТЕ