Скупље мрежарине увод и за веће рачуне за струју

Како је објављено на званичном сајту Регулаторне комисије за енерегитику Републике Српске на последњој сједници покренут  је тарифини поступак и јавно разматрање захтјева диструбитивних предузећа која траже повећења цијене мрежарине.

Република Српска 15.07.2022 | 20:40
Скупље мрежарине увод и за веће рачуне за струју

Регулаторна комисија за енерегитику Републике српске покренула је тарифни поступак по захтјеву диструбитивних предузећа из састава Електропривреде која траже повећања цијене мрежарине. И док предстваници власти већ мјесецима тврде да струја у Републици Српској неће поскупјети у опозицији кажу да се грађни поново обмањује и да ускоро могу очекивати увећане рачуне за електричну енергију.

Како је објављено на званичном сајту Регулаторне комисије за енерегитику Републике Српске на последњој сједници покренут  је тарифини поступак и јавно разматрање захтјева диструбитивних предузећа која траже повећења цијене мрежарине.

"Достављени захтјеви оператора дистрибутивних система за одобрење дистрибутивне мрежне тарифе темеље се на захтјеву за повећање одобреног потребног прихода због повећања трошкова рада и одржавања, укључујући трошкове производних услуга и трошкова зарада и накнада зарада, повећања трошкова дистрибутивних губитака изазваних растом цијена електричне енергије“, наводи се у саопштењу Регулаторне комисије.

Посланик СПС-а потпредсједник те странке Максим Скоко и раније је тврдио да ће на овај начин доћи до поскупљења струје грађанима Српске, које им је припремила, како је рекао, дистрибутивна коалиција на челу са Петром Ђокићем и Драганом Чавићем.

- Сада се појавила и дистрибутивна колација на челу са Социјалистичком партијом И НДП-ом,  гдје предвођени министром Петром Ђокићем, који кроз своје директоре Чавића и Куљића у Електрохерцеговин И Електрокрајини, подносе захтјеве за поскупљење електричне енергије, док се народу прича једна савим другачија прича. Све је оно што сам и прије три-четири мјесеца најваљио да је кроз доношење законских ријешања и аката припремљено поскупљење цијене електричне енергије и скоро да га је сада немогуће избјећи – истакао је Скоко.

Комплетна Електропривреда налази се на ивици стечаја, тврди народни посланик  из Требиња Небојша Вукановић, који истиче да је поскупљење струје путем дистрибутивних предузеће само најава онога што слиједи након избора.

-Умјесто да Електропривреда са овако високим цијенама на свијестком тржишту буде кичма развоја Републике Српске и обезбјеђује огроман приход за буџет, нажалост она се упркос силним приходима налази се на ивици стечаја и морају примјењивати овако непопуларне мјере поскупљења струје. То сада иде кроз повећање цијене мрежарине, а чим прођу избори они намјеравају драстично подићи цијену струје само желе да прође изборна кампање како их гласачи неби казнили. Нород мора бити свјестан да је ова корумпирана власт одговорна за крах елктронерегетског система – тврди Вукановић.

Пред Регулаторном комисијом за енергитику сада слиједе јавна разматрања и формлане распараве, након чега ће се изјаснити о оправданости захтјева диструбитивних предузећа, односно биће познато колико ће грађани Српске додатно издвајати за рачуне електричне енергије. 

(БН) 

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Дрекавац!!

15.07.2022 19:04

Цијеним да је у комбинацији Чавићи његови способни сарадници, Цвијановићи ка главни обрадџиваћи електричне мреже....???? Бизмис је је бизмис.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсиница

15.07.2022 20:08

Има ли иједна добра вијест у задњих 30 година?

Name

Ре

15.07.2022 20:14

Није шија него врат. Само дерите док народ ћути. Ћутање је знак одобравања. А можда и није ???

Name

Ре

15.07.2022 20:19

Да политицари не пљацкају електропривреду од 2006 те године и праве зграде, не би требала струја да поскупљује.

Name

Добој

15.07.2022 21:01

ОТПОР!!!

Name

ре

16.07.2022 09:09

Паразити из електродисртибуције који ништа не раде а бандере леже по замљи са алуминијумским жицама од пре 65 година би сада да поваћавају мрежарину, срамота.

Name

Ре

16.07.2022 10:21

Само у корумпираним друштвима корумпиранима на власти је интерес странке и њених кадрова далеко важнији од интереса нације. Напротив, што је друштво мање корумпирано, то је интерес цијеле нације битнији од страначког интереса, а тада је и друштво богатије. Управо стога су мање корумпирани у правилу и богатији јер себичност корумпираних има велику цијену - заосталост и сиромаштво

Name

Декан

15.07.2022 19:10

Влада Реп Српске измишља како да гули народ..Само сједе у фотељама,испијају скупа пића на рачун буђжета и смишљају како да напакосте народу..Па гдје су они равногорски четници који глуме велике Србе и патриоте..Сједе и плету чарапе и качају иконе по зиду,што више икона ..У праву је онај што казе да су четници само знали да лочу и пеку прасад док су прави борци ,домаћини гинули једући прову.А четници њихову прасад.Устај чето и пред владу док вад Милорад није све предао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

15.07.2022 19:11

Заснивају електро систем као у ЕУ а сваки дан потросаци по пар сати немају струју. Електро привреда би морала дат плати нанесену стету потросацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струјаш

15.07.2022 19:11

Мјесто да на основу извоза струје, држимо ову цијену за наше људе, они ће нас довести да плачамо струју као на западу. Гаси све! Ужас, али треба неко узети који милион да се све приватизује, дно дна. Имамо струју, шуме, усред европе, али ситна душа хоће све себи, мјесто да сви имамо. Дно дна, али овде било и биће...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

15.07.2022 20:52

Зато на Куби нема ових проблема, тамо нема нико ништа, нема ни љубоморе ни зависти !

Name

Како Је Кренуло

15.07.2022 19:21

Ускоро ће Тржни Центри наплаћивати Таксу за вагање Воћа и Поврћа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

15.07.2022 20:00

Народ не интересује шта поскупљује, ако су рачуни већи, то је проблем, а секташи кажу неће покупити струја, срам их било, не требало им, само отимају,!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овце

15.07.2022 20:04

А ми овце само нек сједимо кући и трпимо. Јеб..е кад има те кога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

15.07.2022 20:11

Па и сад је скупља мрежарина од потрошене струје. Као да носе струју на леђима. Нису замјенили бандере од прошлих избора, а и оно што су поставили нису кабал пребацили. Све сами лудаци пола их незна сијалицу замјенит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

15.07.2022 22:22

Ма није то...скупа нафта, а они је пребацују нафтом...

Name

Херцеговац

15.07.2022 20:15

Па већ на рачунима имамо таксу за испоруку електричне енергије. Све код ових може по народном џепу,само да је њима боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма браво !

15.07.2022 21:06

Само дизите цијене, има народ пара, а и воли да цути и зивотари у лоповској дрзави којом владају мафијаси. Стезаце народ каис, зивотарице до смрти и растезати плате, битно је да патриоте и заститници Републике Српске узивају као милионери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

16.07.2022 04:39

Ја потросио 14,5. км струје, а морам платити 47км...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

16.06.2023 06:56

Отимачина чиста,нису бандере промијенили од 70_тих које су пукле и држе зове.Срамно дем.борцу струју ,а убацио Хајдук налог у кутију и закључао.Дужан је уручити налог.Да ли је могуће да се немаш коме обратити.Потошња 38км незаконита мрезарина 51км.Мтел узима 1км,а ови су прекрндасили сваку мјеру.Заварити кутију ,хајдуција позвам цал центар искључио струју уписао висе 200кw и кад сам звао ,ста ми је рекао ,уписао више ,али је рекао уписао висе 200кw дали сте нормални.Зна да је струја искључена и казе ми отидји види на бројилу ,алооо глупане како да видим кад ми је искључена😡Стидим се сто сам био борац Војске Републике Српскеееее и моје болести.

Name

БОБ РОЦК

16.07.2022 06:31

Па и јес' нам струја малтене џаба, кол'ка су нам примања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

16.07.2022 11:06

Драган Чавић је лоповчина прве класе...Багра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви

16.07.2022 11:39

Није ми јасно стално имам исту потросњу струје а кад је прелазак на зимску или љетну тарифу тад добијем рацуне скупље и по тридесет км и то по два рацуна заредом и онда нормалан обрацун, а мрезарина ми је веца у односу на потросену струју па ми није јасно дал је скупља сто сам задњи на мрези ил је друга цака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулија

16.07.2022 11:43

Колико је кw струје,средња цијена,љетна тарифа,једнотарифно бројило? Подстанар

ОДГОВОРИТЕ