Професор вратио своје плате јер нико није долазио на његове часове!

Један универзитетски професор из Индије вратио је своје плате које је добијао у задње две и по године, својим послодавцима јер се нико од његових ученика се није појављивао на његовим часовима!

Занимљивости 14.07.2022 | 15:27
Професор вратио своје плате јер нико није долазио на његове часове!

Професор Лаллан Кумар, који ради као доцент за хинди језик на колеџу Нитисхвар у Бихару, Индија,  је вратио је своје зарађене 33-месечне плате (готово 2 године и 9 месеци) то јест плате у вредности 23,8 милиона индијских рупија (око 29.689,38 евра)  универзитету.

“Немам коме да предајем, па чему је плата?” — професор колеџа у Бихару дао је ову једноставну логику јер је изгубио дух због тога што се студенти никада не појављују на његовим часовима.

profesor Lallan Kumar

Лалан Кумар, помоц́ник професора хиндија на Нитишвар колеџу у Музафарпуру, је изјавио да се плаши “академске смрти“

“Ако будем узмао плату без предавања пет година, то би за мене била академска смрт.” под условом да га придружени универзитет не пребацити на други колеџ

“Моја савест ми не дозвољава да примам плату без предавања. Чак и током онлајн часова (током пандемије) било је само неколико ученика присутних на часовима хиндија. Почец́у протест седец́и, ако мој захтев не буде испуњен“, рекао је он за <а хреф="хттпс://www.ндтв.цом/индиа-неwс/бихар-профессор-ретурнс-рс-24-лакх-саларy-ас-но-студентс-то-теацх-ат-музаффарпур-цоллеге-3134237">НДТВ.

Директор колеџа, Маној Кумар, рекао да су тврдње да су Кумарови часови имали нулту стопу похађања неосновани и да су проблеми проистекли из пандемије.

Те је изјавио: “Две године настава је била прекинута због пандемије коронавируса. Професор требало да се обрати директно њему ако је желео премештај.”

РК Тхакур, проректор Универзитета Бабасахеб Бхимрао Амбедкар Бихар, чији је колеџ део, рекао је да ц́е размотрити тврдње Кумара о непохађању његових лчасова од стране студената.

Додао је: “Професор Лалан Кумар је узнемирен због његовог захтева за трансфер. Дао нам је чек, али га нисмо прихватили.”

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар