Profesor vratio svoje plate jer niko nije dolazio na njegove časove!

Jedan univerzitetski profesor iz Indije vratio je svoje plate koje je dobijao u zadnje dve i po godine, svojim poslodavcima jer se niko od njegovih učenika se nije pojavljivao na njegovim časovima!

Zanimljivosti 14.07.2022 | 15:27
Profesor vratio svoje plate jer niko nije dolazio na njegove časove!

Profesor Lallan Kumar, koji radi kao docent za hindi jezik na koledžu Nitishvar u Biharu, Indija,  je vratio je svoje zarađene 33-mesečne plate (gotovo 2 godine i 9 meseci) to jest plate u vrednosti 23,8 miliona indijskih rupija (oko 29.689,38 evra)  univerzitetu.

“Nemam kome da predajem, pa čemu je plata?” — profesor koledža u Biharu dao je ovu jednostavnu logiku jer je izgubio duh zbog toga što se studenti nikada ne pojavljuju na njegovim časovima.

profesor Lallan Kumar

Lalan Kumar, pomoćnik profesora hindija na Nitišvar koledžu u Muzafarpuru, je izjavio da se plaši “akademske smrti“

“Ako budem uzmao platu bez predavanja pet godina, to bi za mene bila akademska smrt.” pod uslovom da ga pridruženi univerzitet ne prebaciti na drugi koledž

“Moja savest mi ne dozvoljava da primam platu bez predavanja. Čak i tokom onlajn časova (tokom pandemije) bilo je samo nekoliko učenika prisutnih na časovima hindija. Počeću protest sedeći, ako moj zahtev ne bude ispunjen“, rekao je on za NDTV.

Direktor koledža, Manoj Kumar, rekao da su tvrdnje da su Kumarovi časovi imali nultu stopu pohađanja neosnovani i da su problemi proistekli iz pandemije.

Te je izjavio: “Dve godine nastava je bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Profesor trebalo da se obrati direktno njemu ako je želeo premeštaj.”

RK Thakur, prorektor Univerziteta Babasaheb Bhimrao Ambedkar Bihar, čiji je koledž deo, rekao je da će razmotriti tvrdnje Kumara o nepohađanju njegovih lčasova od strane studenata.

Dodao je: “Profesor Lalan Kumar je uznemiren zbog njegovog zahteva za transfer. Dao nam je ček, ali ga nismo prihvatili.”

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar