Познато за шта се терете ухапшени у акцији "Рез"

Поступајући тужилац испитаће осумњичене ухапшене у јучерашњој акцији "Рез", након чега ће донијети одлуку о приједлогу мјера притвора, мјера забране и другим активностима у предмету.

Босна и Херцеговина 13.07.2022 | 09:51
Познато за шта се терете ухапшени у акцији "Рез"

У акцији кодног назива “Рез”, слободе је лишено више осумњичених особа, које су под истрагом због кривичних дјела организованог криминала, а у свези са међународним кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина опојних дрога, као и другим кривичним дјелима.

Такође, у оквиру истраге истражују се и токови новца стеченог незаконитим активностима, као и облици коруптивног дјеловања осумњичених.

"Након испитивања осумњичених поступајући тужилац длучиће о даљим корацима и наставку истраге у овом предмету", додају из Тужилаштва БиХ.

Подсјећамо, припадници Специјалне јединице МУП-а Кантона Сарајево у сарадњи с колегама из МУП-а ХНК јучер су на подручју Сарајева и Неума ухапсили укупно седам особа.

Како незванично сазнајемо, ухапшени су Елвис Кељменди, Ајлин Ахмић, Анел Сејфовић, Слободан Томанић, Харун Бабић, Амер Пехлић и Армин Кулашевић.

(Клиx  Фото: Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар