Poznato za šta se terete uhapšeni u akciji "Rez"

Postupajući tužilac ispitaće osumnjičene uhapšene u jučerašnjoj akciji "Rez", nakon čega će donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u predmetu.

Bosna i Hercegovina 13.07.2022 | 09:51
Poznato za šta se terete uhapšeni u akciji "Rez"

U akciji kodnog naziva “Rez”, slobode je lišeno više osumnjičenih osoba, koje su pod istragom zbog krivičnih djela organizovanog kriminala, a u svezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim djelima.

Takođe, u okviru istrage istražuju se i tokovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih.

"Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužilac dlučiće o daljim koracima i nastavku istrage u ovom predmetu", dodaju iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK jučer su na području Sarajeva i Neuma uhapsili ukupno sedam osoba.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević.

(Klix  Foto: Avaz)

Komentari / 0

Ostavite komentar