Аеродроми гомилају кофере, нема ко да их испоручи

Усред сезоне љетњих годишњих одмора на њемачким аеродромима се гомила пртљаг који због недостатка особља није изручен власницима, преносе њемачки медији.

Свијет 13.07.2022 | 07:51
Аеродроми гомилају кофере, нема ко да их испоручи

Само на аеродрому у Минхену је, како наводи агенција ДПА, депоновано неколико хиљада комада пртљага који је изгубљен на путу до власника. И на највећем њемачком аеродрому у Франкфурту број кофера који нису изручени власницима достигао је неколико хиљада, преноси Хина.

Осим мањка особља, као један од разлога управа аеродрома у Франкфурту наводи и велики број кашњења летова.

Луфтханса, којој аеродром у Франкфурту служи као база, укинула је додатне летове све док се ситуација с нагомиланим коферима не нормализује.

Аеродром у Диселдорфу, трећи по величини у Њемачкој, није у стању да проијцени број изгубљених кофера који се налазе у њиховим складиштима, па упућују на авио-компаније које воде статистике о изгубљеном пртљагу.

(Агенције  Фото: Реутерс)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Воцар

13.07.2022 06:11

Сада мозе бит стјуардеса ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

13.07.2022 06:44

Цуј изгубљени кофери.Друзе,авион слијеце,долази онај камиониц сто вози кофере,оставља их на траци која је намијењена за тај лет,и то је то.Какве глупости...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јодза

13.07.2022 08:50

Видис како си наиван или си неко ко никад није путовао са авионом. Знас ли ти колико уопсте авиона слети на тај аеродром рецимо у једном сату? Колико је то кофера досло у том једном сату? Да знас вјероватно неби могао вјеровати, али ето…

Name

Небојша

13.07.2022 10:37

Проблем је што су за вријеме короне дали отказе људима који су стављали кофере на тај камиончић и који су са камиончића их стављали на траку. Сад не могу да запосле довољно особља.

Name

Ма људи

14.07.2022 03:55

Неце да раде,како свабе тако и странци додју на посо само да им дан продје и да добију плату гледам то сваки дан ?

Name

Мирослав

13.07.2022 12:46

Нека плате раднике, па це бити ресен проблем. По Франкфуртској конвенцији, обавезна је остета за изгубљен пртљаг. Ако буду постовали ту конвенцију, а морали би, неки це банкротирати. Ко зна како одрзавају авионе, кад је фрка са квалификованим радницима? Осим тога број седиста у кабини су повецали, тако да се једва увуцес да седнес, само лова, а каква је услуга то није вазно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пијацар

13.07.2022 14:36

Цтас ли ти ста писе кофери нису изгубљени.