Aerodromi gomilaju kofere, nema ko da ih isporuči

Usred sezone ljetnjih godišnjih odmora na njemačkim aerodromima se gomila prtljag koji zbog nedostatka osoblja nije izručen vlasnicima, prenose njemački mediji.

Svijet 13.07.2022 | 07:51
Aerodromi gomilaju kofere, nema ko da ih isporuči

Samo na aerodromu u Minhenu je, kako navodi agencija DPA, deponovano nekoliko hiljada komada prtljaga koji je izgubljen na putu do vlasnika. I na najvećem njemačkom aerodromu u Frankfurtu broj kofera koji nisu izručeni vlasnicima dostigao je nekoliko hiljada, prenosi Hina.

Osim manjka osoblja, kao jedan od razloga uprava aerodroma u Frankfurtu navodi i veliki broj kašnjenja letova.

Lufthansa, kojoj aerodrom u Frankfurtu služi kao baza, ukinula je dodatne letove sve dok se situacija s nagomilanim koferima ne normalizuje.

Aerodrom u Diseldorfu, treći po veličini u Njemačkoj, nije u stanju da proijceni broj izgubljenih kofera koji se nalaze u njihovim skladištima, pa upućuju na avio-kompanije koje vode statistike o izgubljenom prtljagu.

(Agencije  Foto: Reuters)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Vocar

13.07.2022 06:11

Sada moze bit stjuardesa ...

ODGOVORITE
Name

Nole

13.07.2022 06:44

Cuj izgubljeni koferi.Druze,avion slijece,dolazi onaj kamionic sto vozi kofere,ostavlja ih na traci koja je namijenjena za taj let,i to je to.Kakve gluposti...

ODGOVORITE
Name

Jodza

13.07.2022 08:50

Vidis kako si naivan ili si neko ko nikad nije putovao sa avionom. Znas li ti koliko uopste aviona sleti na taj aerodrom recimo u jednom satu? Koliko je to kofera doslo u tom jednom satu? Da znas vjerovatno nebi mogao vjerovati, ali eto…

Name

Небојша

13.07.2022 10:37

Проблем је што су за вријеме короне дали отказе људима који су стављали кофере на тај камиончић и који су са камиончића их стављали на траку. Сад не могу да запосле довољно особља.

Name

Ma ljudi

14.07.2022 03:55

Nece da rade,kako svabe tako i stranci dodju na poso samo da im dan prodje i da dobiju platu gledam to svaki dan ?

Name

Miroslav

13.07.2022 12:46

Neka plate radnike, pa ce biti resen problem. Po Frankfurtskoj konvenciji, obavezna je osteta za izgubljen prtljag. Ako budu postovali tu konvenciju, a morali bi, neki ce bankrotirati. Ko zna kako odrzavaju avione, kad je frka sa kvalifikovanim radnicima? Osim toga broj sedista u kabini su povecali, tako da se jedva uvuces da sednes, samo lova, a kakva je usluga to nije vazno.

ODGOVORITE
Name

Pijacar

13.07.2022 14:36

Ctas li ti sta pise koferi nisu izgubljeni.