Инжењер креирао бицикл с два полуточка! (ВИДЕО)

Можда мислите да су точкови неопходни када је бицикли у питању, варате се! Недавни изум – креација једног инжењера показује да су два полуточка једнако добра за бицикл као и два обична точка!

Занимљивости 12.07.2022 | 15:26
Инжењер креирао бицикл с два полуточка! (ВИДЕО)

Сергиј Гордјејев, инжењер и  јутјубер, познат је по својим генијалним изумима – укључујуц́и бицикл без ланца и бицикл за лед на бушилицу – али његова најновија креација несумњиво се сматра најнеобичнијим.

Ова бизарна справа то јест, бицикл  у основи има два полу задња точка уместо једног комплетног, и они раде у тандему како би обавили посао обичног.

Колико год чудно звучало, овај луди бицикл показује да су два полуточка, када се правилно користе, једнако добра као и један пуни точак. Прво, ово је очигледно врста пројекта за разматрање.

Точак је савршен такав какав јесте, па чак и ако је 0,5 к 2 = 1, као што Гордијев покушава да покаже, заиста нема доброг разлога да уништите савршено добар бицикл. Гледајуц́и његов видео који је направио на ИоуТубе-у, брзо схватате мукотрпан рад који је уложен у овај пројекат.

Од проширења задњег оквира бицикла и коришц́ења ланчаника постављеног на диск кочницу за један од полуточака, до пресецања точка на пола и осигуравања да се окрец́у у тандему како би испунили функцију пуног точка, овај пројекат је захтевао пуно рада и пажње на детаље.

Ако се питате како је, забога, успео да пресече цеви на пола и сачува сав ваздух у њима, е па није. Гуме су причвршц́ене за точкове цевима и заковицама, што може утицати на удобност вожње, али је то било и једино реално решење његовог проблема.

Дакле, бицикл на пола точка није савршен, али барем ради. Као у сну, према речима Сергија Гордјејева, и његов видео је доказ за то. Не само да бицикл одлично ради на равним, равним површинама, вец́ може чак и да се носи са ивичњацима без икаквих проблема, што изгледа невероватно.

С друге стране, ивичњак би могао бити проблем због тога што се полуточкови не синхронизују савршено, што је вероватно разлог зашто се на снимку не приказује ивичњак.

<див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-7 цоде-блоцк-блоцк-7"> <див цласс="аи-ротате аи-7-1" дата-инфо="WyИ3ЛТЕиЛДФд" дата-неxт="0"> <див цласс="аи-ротате-оптион" дата-наме="YмxвY2сгНw==" дата-тиме="МзА=" дата-цоде="ЦјxзY3ЈпцХQгYXН5бмМгц3ЈјПСЈодХРwцзовЛ3БхЗ2ВхЗДИуЗ29вЗ2xлц3луЗГљYXРпб24уY29тЛ3БхЗ2ВхЗЦ9qцy9хЗХНиеWдвб2дсЗС5qцз9јбГллбнQ9Y2ЕтцХВиЛТА2НТИ5ЊгyМДY2НДг1ОДQиЦиАгИЦАгY3Јвц3НвцмлнаW49ИмФуб255бW91цyИ+ПЦ9зY3ЈпцХQ+ЦјwхЛС0гWкРпц3БвЗМСНбГФуа2Е4ЉгуМјЕгЛС0+ЦјxпбнМгY2xхц3М9ИмФкц2Ј5З29вЗ2xлИгогИЦАгИХН0еWxлПСЈкаXНwбГФ5ОмЈсб2НрИгогИЦАгИГРхдГЕтYWQтY2xпЗW50ПСЈјYС1wдWИтМДY1Мјк2ОДИwЊY0ОДУ4НЦИКИЦАгИЦБкYXРхЛWФкЛXНсб3Q9ИјУзМТкwМјИ3ОДYиЦиАгИЦАгЗГФ0YС1хЗЦ1мб3ЈтYXQ9ИмФ1дГ8иЦиАгИЦАгЗГФ0YС1мдWxсЛXдпЗХРоЛXЈлц3БвбнНпдмУ9ИнРyдWУиПјwваW5зПго8ц2НyаXБ0ПгогИЦАгИЦххЗХНиеWдвб2дсЗСА9ИХдпбмРвдy5хЗХНиеWдвб2дсЗСБ8фЦБбXСкуцХВзаЦх7фСк7Цјwвц2НyаXБ0Пг==">Можда то није бицикл будуц́ности, али Гордијевљева креација је дефинитивно један од најинтригантнијих дизајна које смо видели у неко време, управо тамо са самобалансирајуц́им бициклом.

Погледајте видео са бициклом који има два полуточка:<бр /><ифраме цласс="ентеред литеспеед-лоадед" титле="YоуТубе видео плаyер" срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/ПX3А7ГЛтФqМ" wидтх="560" хеигхт="315" фрамебордер="0" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-лазyлоадед="1" дата-срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/ПX3А7ГЛтФqМ" дата-оригwидтх="560" дата-оригхеигхт="315" дата-лл-статус="лоадед" дата-мце-фрагмент="1">

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар