Inženjer kreirao bicikl s dva polutočka! (VIDEO)

Možda mislite da su točkovi neophodni kada je bicikli u pitanju, varate se! Nedavni izum – kreacija jednog inženjera pokazuje da su dva polutočka jednako dobra za bicikl kao i dva obična točka!

Zanimljivosti 12.07.2022 | 15:26
Inženjer kreirao bicikl s dva polutočka! (VIDEO)

Sergij Gordjejev, inženjer i  jutjuber, poznat je po svojim genijalnim izumima – uključujući bicikl bez lanca i bicikl za led na bušilicu – ali njegova najnovija kreacija nesumnjivo se smatra najneobičnijim.

Ova bizarna sprava to jest, bicikl  u osnovi ima dva polu zadnja točka umesto jednog kompletnog, i oni rade u tandemu kako bi obavili posao običnog.

Koliko god čudno zvučalo, ovaj ludi bicikl pokazuje da su dva polutočka, kada se pravilno koriste, jednako dobra kao i jedan puni točak. Prvo, ovo je očigledno vrsta projekta za razmatranje.

Točak je savršen takav kakav jeste, pa čak i ako je 0,5 k 2 = 1, kao što Gordijev pokušava da pokaže, zaista nema dobrog razloga da uništite savršeno dobar bicikl. Gledajući njegov video koji je napravio na IouTube-u, brzo shvatate mukotrpan rad koji je uložen u ovaj projekat.

Od proširenja zadnjeg okvira bicikla i korišćenja lančanika postavljenog na disk kočnicu za jedan od polutočaka, do presecanja točka na pola i osiguravanja da se okreću u tandemu kako bi ispunili funkciju punog točka, ovaj projekat je zahtevao puno rada i pažnje na detalje.

Ako se pitate kako je, zaboga, uspeo da preseče cevi na pola i sačuva sav vazduh u njima, e pa nije. Gume su pričvršćene za točkove cevima i zakovicama, što može uticati na udobnost vožnje, ali je to bilo i jedino realno rešenje njegovog problema.

Dakle, bicikl na pola točka nije savršen, ali barem radi. Kao u snu, prema rečima Sergija Gordjejeva, i njegov video je dokaz za to. Ne samo da bicikl odlično radi na ravnim, ravnim površinama, već može čak i da se nosi sa ivičnjacima bez ikakvih problema, što izgleda neverovatno.

S druge strane, ivičnjak bi mogao biti problem zbog toga što se polutočkovi ne sinhronizuju savršeno, što je verovatno razlog zašto se na snimku ne prikazuje ivičnjak.

Možda to nije bicikl budućnosti, ali Gordijevljeva kreacija je definitivno jedan od najintrigantnijih dizajna koje smo videli u neko vreme, upravo tamo sa samobalansirajućim biciklom.

Pogledajte video sa biciklom koji ima dva polutočka:

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar