Поново забрана рушења објекта због пиралена

Урбанистичко-грађевинска инспекција Града Бањаука урадила је ванредну инспекцијску контролу у кругу “Инцела” и уврдила је да су настављени раније забрањени радови на рушењу објекта бившег производног погона за декарбонизацију воде, те да је уклоњена службена трака забране, о чему је обавијештено Министарство унутрашњих послова Републике Српске ради преузимања потребних мјера у складу са законом.

Република Српска 09.07.2022 | 16:09
Поново забрана рушења објекта због пиралена

“Наиме, правном и одговорном лицу “ЛЕД ПРОЈЕКТ” д.о.о, Бањалука, чији је власник Ђорђо Давидовић, раније је еколошки инспектор забранио даље рушење овог објекта док се не утврди да ли постоји присуство пиралена у земљишту, јер се предметна локација налази непосредно уз локације на којима је претходно већ утврђено загађење пираленом. 

Такође на предметној локацији налазила се и трафо-станица, чије инсталације су исјечене и уклоњене на непознат начин, што је такође могло бити узрок загађења”, навели су у Градској управи.

Додали су да је то је био разлог што је еколошка инспекција још 2020. године, а онда поново и 22. марта 2022. године, принудним путем забранила даље рушење – постављањем знакова забране (траке  и обавјештења) на предметној локацији.

“Међутим, инвеститор “ЛЕД ПРОЈЕКТ” је уклонио службену траку и службени знак Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију и наставио радове, што је градска инспекција и утврдила контролом 7. јула. 

О утврђеној повреди службене траке и службеног знака, одмах је обавијештено Министарство унутрашњих послова Републике Српске, које је истог дана на лицу мјеста,  у присуству урбанистичко-грађевинских инспектора и дежурног еколошког инспектора, извршило увиђај у сврху  утврђивања чињеница и предузимања потребних мјера у предмету повреде службене траке или знака, у складу са одредбама Кривичног закона”, поручују из Градске управе.

По завршеном полицијском увиђају, инспекција Града Бањалука је поново обиљежила забрану извођења радова на предметној локацији постављењем службене траке и знака, о чему је претходно обавијештен и надлежни МУП.
 
(Глас Српске   Фото:А.Чавић)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Строго провјерити

09.07.2022 15:21

Из градске управе нека провјере да ли је МУП поднио извјештај против Ђоке Давидовића јер је Ђоко стари снсдовац.У градској кафани коју је држао Ђоко била је Додикова слика на којој је писало чувар Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца

10.07.2022 05:23

Чувар Срба, хахахахахаха,оно све супротно!

Name

Лакој Лане

11.07.2022 18:56

Па ста казе анализа? Резултате цекамо годинама - има ли пиралена и колико?

ОДГОВОРИТЕ