Ponovo zabrana rušenja objekta zbog piralena

Urbanističko-građevinska inspekcija Grada Banjauka uradila je vanrednu inspekcijsku kontrolu u krugu “Incela” i uvrdila je da su nastavljeni ranije zabranjeni radovi na rušenju objekta bivšeg proizvodnog pogona za dekarbonizaciju vode, te da je uklonjena službena traka zabrane, o čemu je obaviješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske radi preuzimanja potrebnih mjera u skladu sa zakonom.

Republika Srpska 09.07.2022 | 16:09
Ponovo zabrana rušenja objekta zbog piralena

“Naime, pravnom i odgovornom licu “LED PROJEKT” d.o.o, Banjaluka, čiji je vlasnik Đorđo Davidović, ranije je ekološki inspektor zabranio dalje rušenje ovog objekta dok se ne utvrdi da li postoji prisustvo piralena u zemljištu, jer se predmetna lokacija nalazi neposredno uz lokacije na kojima je prethodno već utvrđeno zagađenje piralenom. 

Takođe na predmetnoj lokaciji nalazila se i trafo-stanica, čije instalacije su isječene i uklonjene na nepoznat način, što je takođe moglo biti uzrok zagađenja”, naveli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je to je bio razlog što je ekološka inspekcija još 2020. godine, a onda ponovo i 22. marta 2022. godine, prinudnim putem zabranila dalje rušenje – postavljanjem znakova zabrane (trake  i obavještenja) na predmetnoj lokaciji.

“Međutim, investitor “LED PROJEKT” je uklonio službenu traku i službeni znak Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju i nastavio radove, što je gradska inspekcija i utvrdila kontrolom 7. jula. 

O utvrđenoj povredi službene trake i službenog znaka, odmah je obaviješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je istog dana na licu mjesta,  u prisustvu urbanističko-građevinskih inspektora i dežurnog ekološkog inspektora, izvršilo uviđaj u svrhu  utvrđivanja činjenica i preduzimanja potrebnih mjera u predmetu povrede službene trake ili znaka, u skladu sa odredbama Krivičnog zakona”, poručuju iz Gradske uprave.

Po završenom policijskom uviđaju, inspekcija Grada Banjaluka je ponovo obilježila zabranu izvođenja radova na predmetnoj lokaciji postavljenjem službene trake i znaka, o čemu je prethodno obaviješten i nadležni MUP.
 
(Glas Srpske   Foto:A.Čavić)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Strogo provjeriti

09.07.2022 15:21

Iz gradske uprave neka provjere da li je MUP podnio izvještaj protiv Đoke Davidovića jer je Đoko stari snsdovac.U gradskoj kafani koju je držao Đoko bila je Dodikova slika na kojoj je pisalo čuvar Srba.

ODGOVORITE
Name

40 Britanskih obaveštajaca

10.07.2022 05:23

Čuvar Srba, hahahahahaha,ono sve suprotno!

Name

Lakoj Lane

11.07.2022 18:56

Pa sta kaze analiza? Rezultate cekamo godinama - ima li piralena i koliko?

ODGOVORITE