"Грађанима скупља струја, а директору ЕХ луксузно ауто"

Потпредсједник СПС и предсједник Одбора за привреду НСРС, Максим Скоко осудио је понашање директора ЕХ која планира повећање цијене струје, а истовремено купује супер луксузне аутомобиле.

Република Српска 09.07.2022 | 11:16
"Грађанима скупља струја, а директору ЕХ луксузно ауто"

Руководство Електро-Херцеговине у овако тешкој ситуацији за народ купује аутомобил од скоро 100 000 КМ и таквим поступком вријеђа народ Херцеговине и цијеле Републике Српске, рекао је Скоко.


- Грађани Републике Српске изложени су инфлацији каква није виђена посљедњих 30 година те су на тај начин доведени на руб егзистенције. Високим цијенама хране и горива ускоро би се могла придружити и већа цијена електричне енергије. Иако је најављено да повећања цијена неће бити, Електро-Херцеговина поднијела је захтјев Регулаторној комисији за повећање цијене мрежарине, што аутоматски повлачи за собом и повећање цијена електричне енергије - истакао је Скоко. 


 Цијели овај случај, како тврди Скоко, представља шамар у лице потрошачима електричне енергије који одлично знају да у цијени коштања киловат-сата плаћају и мрежарину која иде на рачуне дистрибуцији и представља највећи издатак. 


- За то вријеме, без усвојеног плана пословања Електро-Херцеговина, позивајући се на привремени оперативни план јавних набавки наручује аутомобил вриједан 94.000 марака. Овакав луксуз у времену кризе која тресе цијели свијет апсолутно је неприхватљив и позивам руководство ЕХ, али и све остале руководиоце јавних институција да одустану од таквих потеза - поручио је Скоко.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сотона

09.07.2022 10:14

Човјек не мора бити глуп и будала да би га други преварали..Довољно је да је поштен и добар ... ..А бити и наиван је као и бити будала..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарантула

09.07.2022 12:00

Како одржати цијену струје кад улази дивљају? Лако је рећи то што Ви кажете, али како? То што су купили тај ауто, то је за тужилаштво, а тек послије за јавност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТРУЈА

09.07.2022 13:51

Никада не сјео у возило од муке и туге своје.