"Građanima skuplja struja, a direktoru EH luksuzno auto"

Potpredsjednik SPS i predsjednik Odbora za privredu NSRS, Maksim Skoko osudio je ponašanje direktora EH koja planira povećanje cijene struje, a istovremeno kupuje super luksuzne automobile.

Republika Srpska 09.07.2022 | 11:16
"Građanima skuplja struja, a direktoru EH luksuzno auto"

Rukovodstvo Elektro-Hercegovine u ovako teškoj situaciji za narod kupuje automobil od skoro 100 000 KM i takvim postupkom vrijeđa narod Hercegovine i cijele Republike Srpske, rekao je Skoko.


- Građani Republike Srpske izloženi su inflaciji kakva nije viđena posljednjih 30 godina te su na taj način dovedeni na rub egzistencije. Visokim cijenama hrane i goriva uskoro bi se mogla pridružiti i veća cijena električne energije. Iako je najavljeno da povećanja cijena neće biti, Elektro-Hercegovina podnijela je zahtjev Regulatornoj komisiji za povećanje cijene mrežarine, što automatski povlači za sobom i povećanje cijena električne energije - istakao je Skoko. 


 Cijeli ovaj slučaj, kako tvrdi Skoko, predstavlja šamar u lice potrošačima električne energije koji odlično znaju da u cijeni koštanja kilovat-sata plaćaju i mrežarinu koja ide na račune distribuciji i predstavlja najveći izdatak. 


- Za to vrijeme, bez usvojenog plana poslovanja Elektro-Hercegovina, pozivajući se na privremeni operativni plan javnih nabavki naručuje automobil vrijedan 94.000 maraka. Ovakav luksuz u vremenu krize koja trese cijeli svijet apsolutno je neprihvatljiv i pozivam rukovodstvo EH, ali i sve ostale rukovodioce javnih institucija da odustanu od takvih poteza - poručio je Skoko.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sotona

09.07.2022 10:14

Čovjek ne mora biti glup i budala da bi ga drugi prevarali..Dovoljno je da je pošten i dobar ... ..A biti i naivan je kao i biti budala..

ODGOVORITE
Name

Tarantula

09.07.2022 12:00

Kako održati cijenu struje kad ulazi divljaju? Lako je reći to što Vi kažete, ali kako? To što su kupili taj auto, to je za tužilaštvo, a tek poslije za javnost!

ODGOVORITE
Name

STRUJA

09.07.2022 13:51

Nikada ne sjeo u vozilo od muke i tuge svoje.