Хрватска: Бројне мале бензинске пумпе затворене

У Хрватској је до сада затворено 90 одсто од укупно 150 бензинских пумпи малих дистрибутера, чије је удружење затражило хитну помоћ Владе и рјешење за одржив модел њиховог пословања, које је због нове уредбе постало неодрживо јер раде с великим губицима.

Регион 06.07.2022 | 20:46
Хрватска: Бројне мале бензинске пумпе затворене

Влада је у понедјељак продужила замрзавање цијена основних горива на бензинским пумпама изван ауто-путева за још 14 дана, а фиксирала је и велепродајне цијене.

Представник Удружења малих дистрибутера горива Домагој Пух оцијенио је да уредбе које Влада доноси у вези са ограничавањем цијена горива нису трижишне ни одрживе.

Пух рекао да нико од њих из хира не затвара фирме нити желе да врше притисак на било кога, већ моле да се и за њих нађе рјешење, јер ће у супротном са породицама и радницима морати доћи пред Владу.

Представници Удружења су на конференцији за новинаре истакли да су у посљедње двије седмице њихови чланови забиљежили укупне губитке изнад 16 милиона куна /изнад 2,130 милиона евра/, као и да се до сада затворило 90 одсто од укупно 150 бензинских пумпи малих дистрибутера.

Они су навели да до сада ништа нису тражили, али да су сад дошли до тога да више не могу плаћати кредите, а зараде немају, преносе хрватски медији.

Пух је указао и да им велики дистрибутери већ не испоручују довољне количине нафте и горива, јер су и они у кризи.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

06.07.2022 21:59

Наравно. Када је било на сваких километар по 3. Прода 20 литара дневно. Зато су и цијене толико високе. Тако је и код нас. Само их овдје власти пуштају да нас деру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

06.07.2022 22:39

Само мало сацекајте доћи ће и велике на ред.

Name

Лелојло

06.07.2022 23:01

Неко мора да плати руски "наставни кадар" који управо "преваспитава" Запад!

ОДГОВОРИТЕ