Бет Неш најстарија стјуардеса на свету која још увек ради!

Бет Неш из Манасаса у Вирџинији која ради у авионима вец́ 65 година проглашена је за најстарију стјуардесу на свету са најдужим стажем стујардесе.

Занимљивости 06.07.2022 | 15:34
Бет Неш најстарија стјуардеса на свету која још увек ради!

Тако да је и уписана у Гинисову књигу рекорда као настарија стјуардеса!

Бетте Насх која данас има 86 година, почела је да ради као стјуардеса 1957. за Еастерн Аирлинес овај посао радии дан данас у Америцан Аирлинесу без икаквог прекида радног односа, потврдила је Гинисова књига рекорда.

Бет први пут је полетела као тинејџерка и брзо се заљубила у “сјајне изгледе и љубазне манире чланова посаде”, рекла је она.

Желела сам да будем стјуардеса од првог тренутка када сам ушла у авион. Имала сам 16 година и стјуардеса је прошла кроз ходник, а ја сам рекла ово је посао за мене.“ 

Каријеру је започела 1957. године, када је имала 21 годину, и тада су ствари биле другачије – летови су били 12 долара када је први пут почела, а нисте морали да резервишете унапред пише даилyмаил.

Некада је путницима делила цигарете из Марлбороа, служила их је јастогом и резбареним месом на тањирима – али оно што се највише променило је технологија. Прошла су времена руком писаних карата, налепница за распоређивање седишта и табли са кредом“, рекла је она.

Још једна ствар која је прошла кроз трансформацију током њене 65-годишње каријере је начин на који се стјуардесе облаче.

И док су се многе ствари промениле откако је она почела, једна ствар је остала иста – људи.

Многе ствари су се побољшале током година, али једна ствар је остала иста – људи. Бетте је рекла: “Имају исте потребе – мало љубави и пажње”

Како најстарија стјуардеса на свету Бетте, каже један од врхунаца њене каријере био је лет са бившом првом дамом Џеки Кенеди, која је била супруга председника Џона Ф. Кенедија.

Занимљиво је и то да најстарија сјуардеса на свету има црни појас, те је још увек је довољно јака да одвуче болесног путника у пролаз и започне реанимацију – што она мора да уради сваке године да би положила годишњи ФАА тест да би наставила свој посао.

У овом тренутку, Бет може да бира између било које авио руте, а више воли да ради на летовима Њујорк-Бостон-Вашингтон ДЦ како би могла да стигне куц́и на време да пожели лаку ноц́ свом сину, који има инвалидитет

Такође Бет стјуардеса не планира скори одлазак у пензију. Гинис је рекао да је Неш такође најстарија стјуардеса на свету која тренутно служи на неком авиону

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар