Bet Neš najstarija stjuardesa na svetu koja još uvek radi!

Bet Neš iz Manasasa u Virdžiniji koja radi u avionima već 65 godina proglašena je za najstariju stjuardesu na svetu sa najdužim stažem stujardese.

Zanimljivosti 06.07.2022 | 15:34
Bet Neš najstarija stjuardesa na svetu koja još uvek radi!

Tako da je i upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao nastarija stjuardesa!

Bette Nash koja danas ima 86 godina, počela je da radi kao stjuardesa 1957. za Eastern Airlines ovaj posao radii dan danas u American Airlinesu bez ikakvog prekida radnog odnosa, potvrdila je Ginisova knjiga rekorda.

Bet prvi put je poletela kao tinejdžerka i brzo se zaljubila u “sjajne izglede i ljubazne manire članova posade”, rekla je ona.

Želela sam da budem stjuardesa od prvog trenutka kada sam ušla u avion. Imala sam 16 godina i stjuardesa je prošla kroz hodnik, a ja sam rekla ovo je posao za mene.“ 

Karijeru je započela 1957. godine, kada je imala 21 godinu, i tada su stvari bile drugačije – letovi su bili 12 dolara kada je prvi put počela, a niste morali da rezervišete unapred piše dailymail.

Nekada je putnicima delila cigarete iz Marlboroa, služila ih je jastogom i rezbarenim mesom na tanjirima – ali ono što se najviše promenilo je tehnologija. Prošla su vremena rukom pisanih karata, nalepnica za raspoređivanje sedišta i tabli sa kredom“, rekla je ona.

Još jedna stvar koja je prošla kroz transformaciju tokom njene 65-godišnje karijere je način na koji se stjuardese oblače.

I dok su se mnoge stvari promenile otkako je ona počela, jedna stvar je ostala ista – ljudi.

Mnoge stvari su se poboljšale tokom godina, ali jedna stvar je ostala ista – ljudi. Bette je rekla: “Imaju iste potrebe – malo ljubavi i pažnje”

Kako najstarija stjuardesa na svetu Bette, kaže jedan od vrhunaca njene karijere bio je let sa bivšom prvom damom Džeki Kenedi, koja je bila supruga predsednika Džona F. Kenedija.

Zanimljivo je i to da najstarija sjuardesa na svetu ima crni pojas, te je još uvek je dovoljno jaka da odvuče bolesnog putnika u prolaz i započne reanimaciju – što ona mora da uradi svake godine da bi položila godišnji FAA test da bi nastavila svoj posao.

U ovom trenutku, Bet može da bira između bilo koje avio rute, a više voli da radi na letovima Njujork-Boston-Vašington DC kako bi mogla da stigne kući na vreme da poželi laku noć svom sinu, koji ima invaliditet

Takođe Bet stjuardesa ne planira skori odlazak u penziju. Ginis je rekao da je Neš takođe najstarija stjuardesa na svetu koja trenutno služi na nekom avionu

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar