98% Бањалучана снабдијевено је питком водом

Након сједнице Штаба за ванредне ситуације града Бањалука, саопштено је да су успостављене мјере дале резултате и да 98 одсто грађана нема проблема са водоснадбијевањем. 

Република Српска 06.07.2022 | 14:20
98% Бањалучана снабдијевено је питком водом

- Велике потешкоће бањалучком Водоводу задала су несавјесна лица, чијим дјеловањем је угрожена водоводна мрежа. Због отварања хидраната, грађани су остајали без воде, изјавио је градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић. 

„Оно што смо затекли у посљедња два, три дана, била је ситуација да су намјерено неки људи, да ли политички или како инструисани, отварали хидранте и испуштали огромне количине воде. Када на вријеме то обиђемо и заврнемо људи добију воду. Дакле, имали смо намјерне опструкције. На територији Пискавице смо затекли 150 базена у функцији, што наравно доводи дио редовних потреба грађана под упитник.

Шта смо урадили?

Задужили смо и то ће бити у приправности док је љето и док су врућине, инспекција и комунална полиција са предсатвницима водовода на сваких сат обилази све хидранте и све вентиле, да би се овакве опструкције зауставиле. Апелујем на несавјесне грађане, то је мали број, који су се на такве ствари одлучили, да престану са тим. Вода не може бити предмет политичке или било које друге борбе са било којом надлежном установом“, каже Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Град је увео четири нове цистерне, које ће од сутра бити на располагању грађанима. Ванредна ситуација у осам мјесних заједница остаје на снази до даљег.

„Поново апел грађанима, јер ако сви не штедимо не можемо имати и видјели смо који су проблеми били прошле седмице. Ријешени су на задовољство и нас грађана и Савјета и мене лично као стручног сарадника. Што се тиче Водовода, са њима смо имали изузетну комуникацију. Људи су долазили, обилазили. Исто тако Комунална полиција, Цивилна заштита. Све у свему, у врло кратком року, за неколико дана, вода је поново дошла и успостављена је стабилна ситуација“, сматра Марина Поповић, стручни сарадник у МЗ Поткозарје. 

Најтежа ситуација је у Доњим Колима, гдје је у једном дијелу процес водоснадбијевања ријешен, али се у висинским зонама вода допрема цистернама. 

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тесвицанин

06.07.2022 12:28

У тим васим цјевима свакакви отрови, видио сам по селима, и ста се пије каква вода?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цард РИМИР РОБОР Виса

06.07.2022 12:30

Ето дакле, Станивуковиц се бори као Сериф, Додик нам гради аутпут, Петровиц је домацин, Јелена наука (мада слабо се изгласава), Зељка је владарка ... Све то мозе бити и имати и има саврсен склад и реализацију ... Ми који немамо посла смо запослени на ултиматумима академији на укљуцење и њиховог рада у медијске токове

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛО СРЕЦЕ

06.07.2022 13:11

ЗА ДИВЕРЗИЈЕ СЕ ИДЕ НА РОБИЈУ.АКО ЈЕ ТИ ИСТИНА ,КРИВИЦНЕ ПРИЈАВЕ И ДИВЕРЗАНТЕ У ЦУЗУ.

Name

Корослав

06.07.2022 13:20

Тко је веци ,а тко мањ у граду или су равнопарни.