Познато о чему ће Вархељи разговарати са Додиком

Након посљедњег Европског савјета, комесар за сусједство и проширење Оливер Вархељи позвао је политичке лидере владајуће коалиције (Човић из ХДЗ-а, Додик из СНСД-а и Изетбеговић из СДА) у Босни и Херцеговини на одвојене састанке у Бриселу у сриједу, 6. јула, потврђено је у канцеларији Комесара за проширење за Н1.

Босна и Херцеговина 05.07.2022 | 19:07
Познато о чему ће Вархељи разговарати са Додиком

“Састанци долазе након Европског савјета на којем су званичниц ЕУ потврдили спремност да Босни и Херцеговини додијеле статус земље кандидата те у том циљу позива Комисију да без одлагања обавијести Савјет о имплементацији 14 кључних приоритета наведених у његовом Мишљење, с посебном пажњом на оне које представљају значајан скуп реформи како би се Европски савјета вратило да одлучује о овом питању”, казали су у канцеларији комесара Вархељиа за Н1.

Састанци ће, истиче се, бити повод да се разговара о наредним корацима на ЕУ путу Босне и Херцеговине, након расправе међу лидерима ЕУ на Европском вијећу 23. јуна.

(Н1)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Крушко

05.07.2022 17:18

Ја са тим будалама не бих разговарао ни да ми треба за леба... Поготово не са Рудоњом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.07.2022 19:31

Опет авион лети о троску градјана.

Name

Ре

05.07.2022 22:07

Да ли ови у ЕУ знају шта раде. Да ли су толико слијепи да годинама причају са истим ,, лидерима " мимо институција државе БиХ који им све обећају а ништа не ураде. Или желе да се ништа не уради а глуме како се својски труде. Или су можда корумпирани ???

Name

Лакој Лане

08.07.2022 16:11

Као да је битно о цему це разговарати - битна је вецера послије тога!

Name

Толико

05.07.2022 17:23

Значи ни о чему

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИК

05.07.2022 17:26

НЕ ПРИХВАТАМ СМИТ ПРИЈЕТИ САНКЦИЈАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

05.07.2022 17:29

И тај Вахрељи изгледа сиљи без везе тако да одговара овим нашима да купе још мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

05.07.2022 17:31

Која ЕУ одкад је то измисљено и укинуте валуте и уведен евро све је кренуло у суноврат и за богате земље а камо нас мале и бједне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круско Ре

05.07.2022 19:21

Пријатељу ко ти је тај Рудоња?

Name

ре Лакташи

05.07.2022 19:55

Јел важи и за Бакинце?

Name

СНСД- ЕУ

06.07.2022 05:35

је највеца превара и коциони систем свему позитивном . Ово с акцизама и горивом и високим цијенама генерално и лосем стандарду је само један примјер. Ви имате јос много ствари да би иски у ЕУ од које смо хиљада км далеко. Нпр порјекло имовине, сукоб о интересима и дупле функције, сукоб о интересума у политицким структурама и у радним организацијама - у ЕУ то не постоји а код нас се подразумјева !! ако ниси цлан странке нема посла , цензуре на јавном сервису РТРС и директна промоција владајуцих , те запосљавања подобних кадрова у истом је несто недопустиво у ЕУ, мобинг у радним организацијама- нпр одласци на странацке скупове, политика владајуце странке унутар Синдикалних организација је несто НЕДОПУСТИВО у ЕУ , тендери и јавне набавке те генерално добијање послова- примјер градјевинских и дрвопрерадјиваца који добијају сировину од Сумарства - који преко везе добију градју а заузврат тразе гласове, примјер Приправника Младих по установама гдје заузврат тразе гласове, полиција и судство напросто цјели систем повезан гдје политицари одредјују по дубинама ко добија позиције а опет по припадности владајуцој странци , и има јос тога ... све су ово недопустиве ствари у ЕУ , и напросто ми смо дивљина јос по питању владавине права !! И сто је најгоре ниста се не ради да се поправи стање и како неко мозе и да помисли да оце у ЕУ ? Напросто мора систематска промјена друства доци а то је могуце само уз интервенционизам странаца јер домацима не одговара промјена јер су се навикли и злоупотребљавају овакво стање тако сто владају , краду и убирају плодове таквог система. Када и ако додје до тога овај народ, земља и друство це прогледати оцима али понављам сам од себе неце се десити никад вец је могуце само смјеном актуелне политицке структуре и да нови млади људи раде промјене кроз дубину друства у земљи са потпуно новим младим и образованим кадровима те европским вриједностима . Ово је неопходно за будуце генерације .

ОДГОВОРИТЕ