Poznato o čemu će Varhelji razgovarati sa Dodikom

Nakon posljednjeg Evropskog savjeta, komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji pozvao je političke lidere vladajuće koalicije (Čović iz HDZ-a, Dodik iz SNSD-a i Izetbegović iz SDA) u Bosni i Hercegovini na odvojene sastanke u Briselu u srijedu, 6. jula, potvrđeno je u kancelariji Komesara za proširenje za N1.

Bosna i Hercegovina 05.07.2022 | 19:07
Poznato o čemu će Varhelji razgovarati sa Dodikom

“Sastanci dolaze nakon Evropskog savjeta na kojem su zvaničnic EU potvrdili spremnost da Bosni i Hercegovini dodijele status zemlje kandidata te u tom cilju poziva Komisiju da bez odlaganja obavijesti Savjet o implementaciji 14 ključnih prioriteta navedenih u njegovom Mišljenje, s posebnom pažnjom na one koje predstavljaju značajan skup reformi kako bi se Evropski savjeta vratilo da odlučuje o ovom pitanju”, kazali su u kancelariji komesara Varheljia za N1.

Sastanci će, ističe se, biti povod da se razgovara o narednim koracima na EU putu Bosne i Hercegovine, nakon rasprave među liderima EU na Evropskom vijeću 23. juna.

(N1)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Kruško

05.07.2022 17:18

Ja sa tim budalama ne bih razgovarao ni da mi treba za leba... Pogotovo ne sa Rudonjom!

ODGOVORITE
Name

Re

05.07.2022 19:31

Opet avion leti o trosku gradjana.

Name

Re

05.07.2022 22:07

Da li ovi u EU znaju šta rade. Da li su toliko slijepi da godinama pričaju sa istim ,, liderima " mimo institucija države BiH koji im sve obećaju a ništa ne urade. Ili žele da se ništa ne uradi a glume kako se svojski trude. Ili su možda korumpirani ???

Name

Lakoj Lane

08.07.2022 16:11

Kao da je bitno o cemu ce razgovarati - bitna je vecera poslije toga!

Name

Toliko

05.07.2022 17:23

Znači ni o čemu

ODGOVORITE
Name

DODIK

05.07.2022 17:26

NE PRIHVATAM SMIT PRIJETI SANKCIJAMA

ODGOVORITE
Name

Tatar

05.07.2022 17:29

I taj Vahrelji izgleda silji bez veze tako da odgovara ovim našima da kupe još malo vremena

ODGOVORITE
Name

Laktasi

05.07.2022 17:31

Koja EU odkad je to izmisljeno i ukinute valute i uveden evro sve je krenulo u sunovrat i za bogate zemlje a kamo nas male i bjedne

ODGOVORITE
Name

Krusko Re

05.07.2022 19:21

Prijatelju ko ti je taj Rudonja?

Name

re Laktaši

05.07.2022 19:55

Jel važi i za Bakince?

Name

SNSD- EU

06.07.2022 05:35

je najveca prevara i kocioni sistem svemu pozitivnom . Ovo s akcizama i gorivom i visokim cijenama generalno i losem standardu je samo jedan primjer. Vi imate jos mnogo stvari da bi iski u EU od koje smo hiljada km daleko. Npr porjeklo imovine, sukob o interesima i duple funkcije, sukob o interesuma u politickim strukturama i u radnim organizacijama - u EU to ne postoji a kod nas se podrazumjeva !! ako nisi clan stranke nema posla , cenzure na javnom servisu RTRS i direktna promocija vladajucih , te zaposljavanja podobnih kadrova u istom je nesto nedopustivo u EU, mobing u radnim organizacijama- npr odlasci na stranacke skupove, politika vladajuce stranke unutar Sindikalnih organizacija je nesto NEDOPUSTIVO u EU , tenderi i javne nabavke te generalno dobijanje poslova- primjer gradjevinskih i drvopreradjivaca koji dobijaju sirovinu od Sumarstva - koji preko veze dobiju gradju a zauzvrat traze glasove, primjer Pripravnika Mladih po ustanovama gdje zauzvrat traze glasove, policija i sudstvo naprosto cjeli sistem povezan gdje politicari odredjuju po dubinama ko dobija pozicije a opet po pripadnosti vladajucoj stranci , i ima jos toga ... sve su ovo nedopustive stvari u EU , i naprosto mi smo divljina jos po pitanju vladavine prava !! I sto je najgore nista se ne radi da se popravi stanje i kako neko moze i da pomisli da oce u EU ? Naprosto mora sistematska promjena drustva doci a to je moguce samo uz intervencionizam stranaca jer domacima ne odgovara promjena jer su se navikli i zloupotrebljavaju ovakvo stanje tako sto vladaju , kradu i ubiraju plodove takvog sistema. Kada i ako dodje do toga ovaj narod, zemlja i drustvo ce progledati ocima ali ponavljam sam od sebe nece se desiti nikad vec je moguce samo smjenom aktuelne politicke strukture i da novi mladi ljudi rade promjene kroz dubinu drustva u zemlji sa potpuno novim mladim i obrazovanim kadrovima te evropskim vrijednostima . Ovo je neophodno za buduce generacije .

ODGOVORITE