Због бацања смећа из аута, полиција их казнила са 1100 евра и одузела аутомобил!

Две особе које су путовале у Фолксваген голфу, у округу Бихор у Румунији, одлучиле су да се одморе поред пута и очисте унутрашњост свог возила. Нажалост, њихови планови су укључивали и бацање отпада поред пута.

Занимљивости 05.07.2022 | 15:28
Због бацања смећа из аута, полиција их казнила са 1100 евра и одузела аутомобил!

Поред камера постављених специјално за прац́ење возача који би можда одлучили да баце смец́е на одмориште, у том тренутку је прошла и полиција, па су обоје убрзо ухвац́ени на делу. На снимку се види како жена ставља смец́е у пластичну кесу, а затим га баца на траву.

Полицајци су видели шта се догодило и одмах стали. Одлучили су да примене закон. Поред казне од 1.100 евра, (70.000 леја) полицајци су одузели стари Фолксваген Голф. Поврх тога, локална агенција за заштиту животне средине Бихор је такође казнила возача са нешто мање од  1.000 леја. (100$)

Органи Европске уније (ЕУ) и национални регулаторни субјекти из земаља чланица усвојили су оштре казне за оне који не поштују правила када је у питању бацање смец́а.

Локални званичници су објаснили да је овај ВВ Голф четврти аутомобил заплењен од власника смец́а који су ухвац́ени на лицу места.

Возач за сада не може да врати аутомобил, а морац́е да поднесе против тужбу да докаже да није прекршио закон, али тек након што плати казне.

 

(ревијахак.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар