Zbog bacanja smeća iz auta, policija ih kaznila sa 1100 evra i oduzela automobil!

Dve osobe koje su putovale u Folksvagen golfu, u okrugu Bihor u Rumuniji, odlučile su da se odmore pored puta i očiste unutrašnjost svog vozila. Nažalost, njihovi planovi su uključivali i bacanje otpada pored puta.

Zanimljivosti 05.07.2022 | 15:28
Zbog bacanja smeća iz auta, policija ih kaznila sa 1100 evra i oduzela automobil!

Pored kamera postavljenih specijalno za praćenje vozača koji bi možda odlučili da bace smeće na odmorište, u tom trenutku je prošla i policija, pa su oboje ubrzo uhvaćeni na delu. Na snimku se vidi kako žena stavlja smeće u plastičnu kesu, a zatim ga baca na travu.

Policajci su videli šta se dogodilo i odmah stali. Odlučili su da primene zakon. Pored kazne od 1.100 evra, (70.000 leja) policajci su oduzeli stari Folksvagen Golf. Povrh toga, lokalna agencija za zaštitu životne sredine Bihor je takođe kaznila vozača sa nešto manje od  1.000 leja. (100$)

Organi Evropske unije (EU) i nacionalni regulatorni subjekti iz zemalja članica usvojili su oštre kazne za one koji ne poštuju pravila kada je u pitanju bacanje smeća.

Lokalni zvaničnici su objasnili da je ovaj VV Golf četvrti automobil zaplenjen od vlasnika smeća koji su uhvaćeni na licu mesta.

Vozač za sada ne može da vrati automobil, a moraće da podnese protiv tužbu da dokaže da nije prekršio zakon, ali tek nakon što plati kazne.

 

(revijahak.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar