Србија савладала Америку, освојила пето мјесто на СП

Ватерполо репрезентација Србије освојила је пето место на Светском првенству, пошто је данас у Будимпешти победила селекцију САД 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3).

Спорт 03.07.2022 | 18:48
Србија савладала Америку, освојила пето мјесто на СП

Србија је други пут победила Американце у Мађарској. На старту СП у групној фази било је 17:13 за "делфине", а овог пута наш национални тим је славио 13:10.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Страхиња Рашовић, који је постигао четири гола. Три пута у листу стрелаца уписао се Душан Мандић, а два гола дали су Марко Радуловић и Сава Ранђеловић. По један погодак постигли су Ðорђе Лазић и Радомир Драшовић.

Најбољи у репрезентацији САД био је Александар Бовен са четири гола.

Прва четвртина је завршена резултатом 3:3. Наша селекција је на старту друге четвртине повела 6:3, а селектор САД Дејан Удовичић је морао да затражи тајм-аут. Американци су смањили на 6:4, али су "делфини" стигли до 8:4. Американци су успели да постигну још два гола, а прво полувреме

је завршено вођством Србије од 8:6.

Српски ватерполисти су заиграли ангажованије у трећој четвртини, а у последњи део меча ушли су с вођством од 11:7. Србија је потом одржавала високо вођство и заслужено је стигла до тријумфа.

Бронзану медаљу освојила је Грчка, која је у раније данас у мечу за треће место победила Хрватску 9:7.

Седмо место припало је селекцији Мађарске, која је савладала Црну Гору 8:6.

Финале између Шпаније и Италије биће одиграно вечерас од 20.00 сати.

(Тањуг  Фото: ЕПА-ЕФЕ/Тибор Иллyес)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

5.мјесто???

03.07.2022 18:03

Срамотааааа! Ја сам мислио да су прваци! Нико осим Срба и Хрвата не игра ватерполо професионално... Ово је дно!!! Срамота!

ОДГОВОРИТЕ