"СНСД ефикасан само у сталној производњи криза"

Данас, четири године након што је СНСД обављао власт на нивоу БиХ, можемо рећи да је то најгори сазив Савјета министара и најлошији сазив Предсједништва БиХ, који је био ефикасан само у једном", континуираној производњи криза, оцијенио је Мирко Шаровић, предсједник СДС.

Република Српска 03.07.2022 | 12:15
"СНСД ефикасан само у сталној производњи криза"

Он наводи да су у том периоду заустављени важни процеси започели у претходном мандату. 

„Самозвана 'српска репрезентација' под Додиковим вођством доживјела је фијаско јер су у неспособности да ураде нешто за грађане почели изазивати низ додатних криза и продубљивати постојеће кризе у БиХ“, истакао је Шаровић. 

Он наводи да ће као члан Предсједништва БиХ из Републике Српске заступати  став да се на дневни ред само стављају питања око којих постоји консензус. 

„Извозно орјентисана економија, бољи живот грађана, регионална сарадња, Отворени Балкан, брзи пут ка Европској унији који ће нам се отворити... питања су око којих, сигуран сам, постоји консензус сва три народа у БиХ. Уколико се будемо  водили идејом шта данас можемо урадити у корист свих, а не шта можемо да урадимо на штету једног од народа, мислим да идући мандат Предсједништва  БиХ може бити веома успјешан“, поручио је Шаровић.

Он наводи да је својим радом показао на који начин се може помоћи привреди и развијати економија.

„Током осам година мандата као министар спољне трговине и економских односа чини ми се да сам се успјешно придржавао овога принципа и да су успјеси које сам оставио у том министарству један од свијетлих примјера како се може помоћи привреди и развијати економија“, рекао је Шаровић.

Искрена сарадња са Србијом, како на пољу политике тако и на пољу економије, поручује Шаровић, биће у фокусу његовог рада, а не дјеловање у  којем смо и Србији постали терет око врата. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

СНСД власт само кризе

03.07.2022 10:43

производи и тако годинама раде. Да би могли несметано наставити пљачку насе земље и народа. Па нису толико имовине стекли од плата. Проклета да им је свака покрадена марка, као и њиховим потомцима до 7 кољена, када не постоје институције које им могу судити и одузети опљацкано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

03.07.2022 11:24

И у хапању буџета РС, и исељавању и дрогирању и млаћењу празне сламе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.07.2022 11:26

Тешко да ће та жеља опозиције народа и бораца бити остварена да бурле оде прије избора са власти, јер је све одавно задужио и купио народним новцима да такохаос стање буде са нашим биједним животима у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билецанин

03.07.2022 13:42

Саровицу поведи опозицију радикалние нема ниста од празне прице

Name

Боки

03.07.2022 12:02

Тако је Мирко. Само кризе, пљачка, корупција, дрога, лаж, непотизам=тоталитарни фашизам.

ОДГОВОРИТЕ