Тривић и Бореновић у Братунцу: Убиства, пораз људскости

Деценијама свједочимо како је за домаће и међународно правосуђе страдање Срба колатерална штета, али ми смо ту да одамо почаст жртвама, да памтимо и боримо се за истину – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић у Братунцу.

Република Српска 02.07.2022 | 12:58
Тривић и Бореновић у Братунцу: Убиства, пораз људскости

- Ни три деценије од када је почела незамислива голгота нашег народа у средњем Подрињу и Бирчу, није стигла правда починиоце монструозних злочина над српским становништвом овог краја, међу којима је највише било стараца, жена и дјеце. Деценијама свједочимо како је за домаће и међународно правосуђе страдање Срба колатерална штета, али ми смо ту да одамо почаст жртвама, да памтимо и боримо се за истину – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић у Братунцу, након парастоса и полагања цвијећа за 3.267 убијених Срба. 

Народни посланик Јелена Тривић рекла је да су ова свирепа убиства почињена на кућним праговима на највеће православне празнике пораз сваке људскости, духовности, али не пораз жртава, него оних који су злочин починили јер је правда Божија изнад и биће тежа од сваке овоземаљске казне.

- И невине жртве у средњем Подрињу и Бирчу су уграђене у темеље Републике Српске и њима смо дужни да је сваког дана славимо и јачамо. Оно што се овдје десило нам је завјет да чувамо отаџбину, љубимо сваку њену стопу, као гарант опстанка нашег народа на овим просторима и да се више никада никоме не понови страдање какво је доживио наш народ у овом крају – поручила је Тривићева. 

Парастосу који је служио Њагова светост патријарх српски г. Порфирије, поред Бореновића и Тривићеве, присуствовали су посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мира Пекић и замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић.  

(БН)

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ања

02.07.2022 13:43

Лијепо сто сте се сјетили несретно страдалих, али да ипак, господјо Тривиц, Васу кампању преусмјерите на економију? Ово ме све превисе подсјеца на садасњу власт, па не видим сврху да у недељу другог октобра одем до биралиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бананаман

02.07.2022 14:43

Нема економије без реформи, нема реформи без прихватања ЕУ стандарди и банковног регуларног система, гдје Босна једно трзисте, гдје централна банка има регистар свих предузеца, гдје се мозес подписати преко телефону и све урадити на мобителу, гдје нема висе салтер сала...Нема економског развоја док се не ослободи ово све, нема на крају ко ни радити, у Рсу је преко 55 посто популације преко 43 године...коме засто? Неце нико улагати у РС јер нема правосудја, полиције и новац није сигуран, неце нико улагати у Рс кад Додик сваки дан говори какко це се "оцјепити"...бил ти новац улагао у рат? Знас ли стету коју је Босна имала од рата 90тих? 200 милијарди долара...да не прицас о унистеним зивотима људи... Мора постојати закон и сигуyрнот, нико не улазе у Сомалију јер тамо нема закона......РС немозе ниста урадити ни с ЈЕлеоном да је она Ејнстаин, јеси се провозо кроз Рс? Провозај се од Билеце до Висеграда...

Name

Реалиста

02.07.2022 15:09

Економија се сређује кад си на власти а овако се може причати и причати и опет ништа.

Name

Мрки

02.07.2022 14:42

Требали сте продузити мало и до Грујицица да посјетите иту опстину имасе и тамо ста видјети зивио Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xехадон

02.07.2022 14:42

Лазни патриоти и лицемјери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.07.2022 16:29

Ко прода Јасеновацку градју?

Name

РЕ

02.07.2022 18:55

Свака част, ви сте побједници. Зар се нико из СНСД-а није удостоји да буде присутан. Или можда нису битни за "независну", односно опозициону штампу!

ОДГОВОРИТЕ