Trivić i Borenović u Bratuncu: Ubistva, poraz ljudskosti

Decenijama svjedočimo kako je za domaće i međunarodno pravosuđe stradanje Srba kolateralna šteta, ali mi smo tu da odamo počast žrtvama, da pamtimo i borimo se za istinu – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović u Bratuncu.

Republika Srpska 02.07.2022 | 12:58
Trivić i Borenović u Bratuncu: Ubistva, poraz ljudskosti

- Ni tri decenije od kada je počela nezamisliva golgota našeg naroda u srednjem Podrinju i Birču, nije stigla pravda počinioce monstruoznih zločina nad srpskim stanovništvom ovog kraja, među kojima je najviše bilo staraca, žena i djece. Decenijama svjedočimo kako je za domaće i međunarodno pravosuđe stradanje Srba kolateralna šteta, ali mi smo tu da odamo počast žrtvama, da pamtimo i borimo se za istinu – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović u Bratuncu, nakon parastosa i polaganja cvijeća za 3.267 ubijenih Srba. 

Narodni poslanik Jelena Trivić rekla je da su ova svirepa ubistva počinjena na kućnim pragovima na najveće pravoslavne praznike poraz svake ljudskosti, duhovnosti, ali ne poraz žrtava, nego onih koji su zločin počinili jer je pravda Božija iznad i biće teža od svake ovozemaljske kazne.

- I nevine žrtve u srednjem Podrinju i Birču su ugrađene u temelje Republike Srpske i njima smo dužni da je svakog dana slavimo i jačamo. Ono što se ovdje desilo nam je zavjet da čuvamo otadžbinu, ljubimo svaku njenu stopu, kao garant opstanka našeg naroda na ovim prostorima i da se više nikada nikome ne ponovi stradanje kakvo je doživio naš narod u ovom kraju – poručila je Trivićeva. 

Parastosu koji je služio Njagova svetost patrijarh srpski g. Porfirije, pored Borenovića i Trivićeve, prisustvovali su poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.  

(BN)

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Anja

02.07.2022 13:43

Lijepo sto ste se sjetili nesretno stradalih, ali da ipak, gospodjo Trivic, Vasu kampanju preusmjerite na ekonomiju? Ovo me sve previse podsjeca na sadasnju vlast, pa ne vidim svrhu da u nedelju drugog oktobra odem do biralista.

ODGOVORITE
Name

Bananaman

02.07.2022 14:43

Nema ekonomije bez reformi, nema reformi bez prihvatanja EU standardi i bankovnog regularnog sistema, gdje Bosna jedno trziste, gdje centralna banka ima registar svih preduzeca, gdje se mozes podpisati preko telefonu i sve uraditi na mobitelu, gdje nema vise salter sala...Nema ekonomskog razvoja dok se ne oslobodi ovo sve, nema na kraju ko ni raditi, u Rsu je preko 55 posto populacije preko 43 godine...kome zasto? Nece niko ulagati u RS jer nema pravosudja, policije i novac nije siguran, nece niko ulagati u Rs kad Dodik svaki dan govori kakko ce se "ocjepiti"...bil ti novac ulagao u rat? Znas li stetu koju je Bosna imala od rata 90tih? 200 milijardi dolara...da ne pricas o unistenim zivotima ljudi... Mora postojati zakon i siguyrnot, niko ne ulaze u Somaliju jer tamo nema zakona......RS nemoze nista uraditi ni s JEleonom da je ona Ejnstain, jesi se provozo kroz Rs? Provozaj se od Bilece do Visegrada...

Name

Realista

02.07.2022 15:09

Ekonomija se sređuje kad si na vlasti a ovako se može pričati i pričati i opet ništa.

Name

Mrki

02.07.2022 14:42

Trebali ste produziti malo i do Grujicica da posjetite itu opstinu imase i tamo sta vidjeti zivio Dodik

ODGOVORITE
Name

Xehadon

02.07.2022 14:42

Lazni patrioti i licemjeri.

ODGOVORITE
Name

Re

02.07.2022 16:29

Ko proda Jasenovacku gradju?

Name

RE

02.07.2022 18:55

Svaka čast, vi ste pobjednici. Zar se niko iz SNSD-a nije udostoji da bude prisutan. Ili možda nisu bitni za "nezavisnu", odnosno opozicionu štampu!

ODGOVORITE