Владу Бориса Џонсона потреса још један скандал

Влада британског премијера Бориса Џонсона бави се још једним скандалом након што је један од функционера странке поднио оставку на функцију, а затим га је Конзервативна партија суспендовала због инцидента који је изазвао у пијаном стању у којем је наводно пипао двојицу мушкараца на једном догађају.

Србија 01.07.2022 | 20:55
Владу Бориса Џонсона потреса још један скандал

Крис Пинчер, чија је улога била да одржава дисциплину међу торијевским члановима парламента, поднио је оставку у писму које је упутио јуче Борису Џонсону, пренио је АП.

"Превише сам попио у сриједу увече", навео је Пинчер у писму и додао да је постидио сам себе и друге људе, што је посљедње што је желио да уради и да се због тога извињава Џонсону и онима којих се то тиче.

Али, он је у свом писму казао да ће и даље бити конзервативни посланик и да ће наставити да подржава Џонсона из задњих клупа парламента.

То је изазвало бијес опозиције, па чак и појединих посланика Конзервативне странке.

Џонсон се прво одупирао позивима да суспендује Пинчера из странке да би попустио притисцима вечерас након што је уложена званична жалба независном истражном тијелу.

Портпаролка Конзервативне странке рекла је да се Џонсон сложио да Пинчер треба да буде суспендован, што значи да не може да сједи у парламенту међу Торијевцима.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Фидо

01.07.2022 19:03

Само зурке и опијање, ово је права раве влада код енглеза, али бар не краду ко ове биволске будале у рупи сељацкој....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанска Дубица

01.07.2022 19:14

Поштено! Код Путина би критичари власти нестали без трага! А Православцима је Русија узор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Норнмално

02.07.2022 10:54

Да нам је узор.

Name

Озбиљна дрзава

02.07.2022 10:56

И власт а не спрдацина као у В. Б.

Name

Сара

02.07.2022 09:51

Ето гдје је заврио мој лонац.У Британији.Ставе га на главу и шишају се..Фризура ,,пусти ме да вриснем"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЛИКИ БАЈАЈА ИЗ БАКИНАЦА.

02.07.2022 12:57

ЕТО, БАШ ЗАТО ХОЧУ ДА РАСКИНЕМО СА ЕНГЛЕЗИМА И ЊИХОВИХ. 40 ОБАВЕШТАЈАЦА, ПАРДОН ВЛАДАЈУЧИХ У ВЛАСТИ. ОНИ СЕ НАПИЈУ, И САМИ ДАВАЈУ ОСТАВКУ СА ФУНКЦИЈЕ, КУРАЦ, НЕМÁ ТО КÓД МÉНĚ ДЕ ВЛАДАМ ЈÁ И МОЈ ЦК. ЦНСД. КÓД МÉНĚ НЕМÁ ОСТАВКЕ РАДИ ШТА ХОЧЕШ, ЛОЧИ, ЖДЕРИ, ВЕСЕЛÍ СЕ, ДРОГИРАЈ СЕ, НЕМÁ ПРОБЛÉМА У НАЈГОРЕМ СЛУЧАЈУ ДОБИЈЕШ НОВО РАДНО МЈЕСТО И ТО ЛИЧНО ЗА МОГ САВЈЕТНИКА. ЈЕБЕШ ЗÁПАД, ЕНГЛЕЗЕ И ЊИХОВУ ДЕМОКРАТИЈУ НАЈБОЉА ЈЕ ОВА НАША АУТОКРАТИЈА ГДЕ ВЛÁĎА ВÁШ ВЕЛИКИ БАЈАЈА ДОДИГГ КОЈÍ ВАС ГОДИНАМА ПРАВÍ БУДАЛАМА, КРАДЈЕ И УВЕЛИКО ИСЕЉАВА ВАНИ У ТАЈ ИСТИ ЊЕМУ А И НАМА НЕНАВИДИТИ ЗÁПАДНÍ СВЈЕТ.. УХХХ... КАДА ЧЕ ОКТОБАР....

ОДГОВОРИТЕ