Vladu Borisa Džonsona potresa još jedan skandal

Vlada britanskog premijera Borisa Džonsona bavi se još jednim skandalom nakon što je jedan od funkcionera stranke podnio ostavku na funkciju, a zatim ga je Konzervativna partija suspendovala zbog incidenta koji je izazvao u pijanom stanju u kojem je navodno pipao dvojicu muškaraca na jednom događaju.

Srbija 01.07.2022 | 20:55
Vladu Borisa Džonsona potresa još jedan skandal

Kris Pinčer, čija je uloga bila da održava disciplinu među torijevskim članovima parlamenta, podnio je ostavku u pismu koje je uputio juče Borisu Džonsonu, prenio je AP.

"Previše sam popio u srijedu uveče", naveo je Pinčer u pismu i dodao da je postidio sam sebe i druge ljude, što je posljednje što je želio da uradi i da se zbog toga izvinjava Džonsonu i onima kojih se to tiče.

Ali, on je u svom pismu kazao da će i dalje biti konzervativni poslanik i da će nastaviti da podržava Džonsona iz zadnjih klupa parlamenta.

To je izazvalo bijes opozicije, pa čak i pojedinih poslanika Konzervativne stranke.

Džonson se prvo odupirao pozivima da suspenduje Pinčera iz stranke da bi popustio pritiscima večeras nakon što je uložena zvanična žalba nezavisnom istražnom tijelu.

Portparolka Konzervativne stranke rekla je da se Džonson složio da Pinčer treba da bude suspendovan, što znači da ne može da sjedi u parlamentu među Torijevcima.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Fido

01.07.2022 19:03

Samo zurke i opijanje, ovo je prava rave vlada kod engleza, ali bar ne kradu ko ove bivolske budale u rupi seljackoj....

ODGOVORITE
Name

Bosanska Dubica

01.07.2022 19:14

Pošteno! Kod Putina bi kritičari vlasti nestali bez traga! A Pravoslavcima je Rusija uzor!

ODGOVORITE
Name

Nornmalno

02.07.2022 10:54

Da nam je uzor.

Name

Ozbiljna drzava

02.07.2022 10:56

I vlast a ne sprdacina kao u V. B.

Name

Sara

02.07.2022 09:51

Eto gdje je zavrio moj lonac.U Britaniji.Stave ga na glavu i šišaju se..Frizura ,,pusti me da vrisnem"?

ODGOVORITE
Name

VELIKI BAJAJA IZ BAKINACA.

02.07.2022 12:57

ETO, BAŠ ZATO HOČU DA RASKINEMO SA ENGLEZIMA I NJIHOVIH. 40 OBAVEŠTAJACA, PARDON VLADAJUČIH U VLASTI. ONI SE NAPIJU, I SAMI DAVAJU OSTAVKU SA FUNKCIJE, KURAC, NEMÁ TO KÓD MÉNĚ DE VLADAM JÁ I MOJ CK. CNSD. KÓD MÉNĚ NEMÁ OSTAVKE RADI ŠTA HOČEŠ, LOČI, ŽDERI, VESELÍ SE, DROGIRAJ SE, NEMÁ PROBLÉMA U NAJGOREM SLUČAJU DOBIJEŠ NOVO RADNO MJESTO I TO LIČNO ZA MOG SAVJETNIKA. JEBEŠ ZÁPAD, ENGLEZE I NJIHOVU DEMOKRATIJU NAJBOLJA JE OVA NAŠA AUTOKRATIJA GDE VLÁĎA VÁŠ VELIKI BAJAJA DODIGG KOJÍ VAS GODINAMA PRAVÍ BUDALAMA, KRADJE I UVELIKO ISELJAVA VANI U TAJ ISTI NJEMU A I NAMA NENAVIDITI ZÁPADNÍ SVJET.. UHHH... KADA ČE OKTOBAR....

ODGOVORITE