Блокиран приступ Гласу Америке и Дојче велеу

- Турска агенција за надзор медија РТУК блокирала је приступ Гласу Америке и немачком емитеру Дојче велеу због тога што нису поднели захтеве за лиценце, изјавио је члан тог надзорног тела Илхан Таши.

Свијет 01.07.2022 | 07:23
Блокиран приступ Гласу Америке и Дојче велеу

У фебруару су Дојче веле и Глас Америке саопштили да неће поднети молбе за дозволе у Турској како то тражи РТУК према закону о медијској регулативи у земљи, за који критичари наводе да има за циљ повећање цензуре, пренео је Ројтерс.

Таши, члан одбора РТУК-а из главне опозиционе Републиканске народне странке (ЋП), написао је на Твитеру да је судском одлуком блокиран приступ сервису Дојче велеа на турском језику ДW Туркце и Гласу Америке.

"Ево вам слободе штампе и напредне демократије!", истакао је он.

Огромна већина мејнстрим турских медија сматра се блиским влади и фаворизује у извештајима председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана и његове савезнике, навела је британска агенција.

РТУК, чијим одбором за креирање политике доминира Ердоганова Странка правде и развоја (АК) и њени савезници, често кажњава емитере који су критични према влади, додала је агенција.

(Тањуг Фото:Илустрација/Схуттерстоцк) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ништа не губите

01.07.2022 05:58

Те лажне медије,треба забранити у цијелом свијету,јер,ником не доносе ништа добро.Нико нормалан то не прати,колико су биједни. Надам се да Турска неће промијенити плочу,као што је то учинила по питању Вета,за чланство Шведске и Финске у НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цобра

01.07.2022 07:04

треба само слусати радио москва и радио србија...они нелазу никако

Name

Ре цобра

01.07.2022 08:12

А тек ал јазеера, хаyат и ФБиХ тв. Тек они што су поштени ???????????????

Name

Ведна

01.07.2022 06:33

Тако и треба .Америка покушава да путем медија руши Ердогана.Ердоган треба да протјера и такозвану радио тв слободна европа која је најгора и највише хушка на мржњу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

01.07.2022 08:11

Не видим разлику између медија када су ББЦ, ЦНН, Глас Америке, и ДW лагали о Садамовом хемијском и биолошком оружју како би оправдали напад на Ирак, или кад су лагали о Србији да би оправдали бацање касетних бомби и осиромашеног уранијума. Ко има више пара и јачу војску тај влада свијетом. Медији само штоте политичаре и обмањују ( заглупљују народ )

ОДГОВОРИТЕ
Name

липи

01.07.2022 10:32

једноставно лажеш! Дај доказе, изворе, било шта. Фисцхер је строго био против УСА!

Name

Цуј то

04.07.2022 06:13

Неки вредјају и тразе доказе за сопствено не знање.

Name

Сотона

01.07.2022 08:49

Не смета Путину што је Ердоган дао зелено свјетло тим двјема дрзавицама.Оне су свакако у служби НАТОа.Приступ је више протокол..Напротив,Путину је вредније да Ердоган до краја сломи Фетулаха Гулена .Путину је потребан Ердоган са чврсћом позицијом у Турској а ако се испуне Ердоганови услови онда ће Ердоган бити јачи јер ће устукнути и Курди и Гулен..Али дали ће Америка заиста испоштовати што је обећала.Да ли усмено или писмено то је за Америку неважно, није вриједно поштовања.Писменом обећању треба још мање вјеровати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ердоган

01.07.2022 09:03

...и Кадиров одједном добри за Православце? Некада терористи и лоши људи јер су муслимни а сада најбољи? Тако је деценијама било и за Маледонску ПЦ (а биће исто и за ЦПЦ). Не признајемо је као самосталну, вика, галама, бусање у прса И онда када је ЦВП признала признаде И СПЦ као да није никад било проблема!? Ви Православци сте вјетропири и галамџије. БАГРА, једном рјечју!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

01.07.2022 12:20

Изливи мрзње, а она разара дусу, тело и памет. Јадни сте, није вам лако зивети, има те ли сна?

Name

Ескопар

06.07.2022 05:25

Ма тако је велико браво за Т У Р С К у ,зло се мора сасјећи до темеља корена.

ОДГОВОРИТЕ