Blokiran pristup Glasu Amerike i Dojče veleu

- Turska agencija za nadzor medija RTUK blokirala je pristup Glasu Amerike i nemačkom emiteru Dojče veleu zbog toga što nisu podneli zahteve za licence, izjavio je član tog nadzornog tela Ilhan Taši.

Svijet 01.07.2022 | 07:23
Blokiran pristup Glasu Amerike i Dojče veleu

U februaru su Dojče vele i Glas Amerike saopštili da neće podneti molbe za dozvole u Turskoj kako to traži RTUK prema zakonu o medijskoj regulativi u zemlji, za koji kritičari navode da ima za cilj povećanje cenzure, preneo je Rojters.

Taši, član odbora RTUK-a iz glavne opozicione Republikanske narodne stranke (ĆP), napisao je na Tviteru da je sudskom odlukom blokiran pristup servisu Dojče velea na turskom jeziku DW Turkce i Glasu Amerike.

"Evo vam slobode štampe i napredne demokratije!", istakao je on.

Ogromna većina mejnstrim turskih medija smatra se bliskim vladi i favorizuje u izveštajima predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i njegove saveznike, navela je britanska agencija.

RTUK, čijim odborom za kreiranje politike dominira Erdoganova Stranka pravde i razvoja (AK) i njeni saveznici, često kažnjava emitere koji su kritični prema vladi, dodala je agencija.

(Tanjug Foto:Ilustracija/Shutterstock) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Ništa ne gubite

01.07.2022 05:58

Te lažne medije,treba zabraniti u cijelom svijetu,jer,nikom ne donose ništa dobro.Niko normalan to ne prati,koliko su bijedni. Nadam se da Turska neće promijeniti ploču,kao što je to učinila po pitanju Veta,za članstvo Švedske i Finske u NATO.

ODGOVORITE
Name

Cobra

01.07.2022 07:04

treba samo slusati radio moskva i radio srbija...oni nelazu nikako

Name

Re cobra

01.07.2022 08:12

A tek al jazeera, hayat i FBiH tv. Tek oni što su pošteni ???????????????

Name

Vedna

01.07.2022 06:33

Tako i treba .Amerika pokušava da putem medija ruši Erdogana.Erdogan treba da protjera i takozvanu radio tv slobodna evropa koja je najgora i najviše huška na mržnju..

ODGOVORITE
Name

Boris

01.07.2022 08:11

Ne vidim razliku između medija kada su BBC, CNN, Glas Amerike, i DW lagali o Sadamovom hemijskom i biološkom oružju kako bi opravdali napad na Irak, ili kad su lagali o Srbiji da bi opravdali bacanje kasetnih bombi i osiromašenog uranijuma. Ko ima više para i jaču vojsku taj vlada svijetom. Mediji samo štote političare i obmanjuju ( zaglupljuju narod )

ODGOVORITE
Name

lipi

01.07.2022 10:32

jednostavno lažeš! Daj dokaze, izvore, bilo šta. Fischer je strogo bio protiv USA!

Name

Cuj to

04.07.2022 06:13

Neki vredjaju i traze dokaze za sopstveno ne znanje.

Name

Sotona

01.07.2022 08:49

Ne smeta Putinu što je Erdogan dao zeleno svjetlo tim dvjema drzavicama.One su svakako u službi NATOa.Pristup je više protokol..Naprotiv,Putinu je vrednije da Erdogan do kraja slomi Fetulaha Gulena .Putinu je potreban Erdogan sa čvrsćom pozicijom u Turskoj a ako se ispune Erdoganovi uslovi onda će Erdogan biti jači jer će ustuknuti i Kurdi i Gulen..Ali dali će Amerika zaista ispoštovati što je obećala.Da li usmeno ili pismeno to je za Ameriku nevažno, nije vrijedno poštovanja.Pismenom obećanju treba još manje vjerovati..

ODGOVORITE
Name

Erdogan

01.07.2022 09:03

...i Kadirov odjednom dobri za Pravoslavce? Nekada teroristi i loši ljudi jer su muslimni a sada najbolji? Tako je decenijama bilo i za Maledonsku PC (a biće isto i za CPC). Ne priznajemo je kao samostalnu, vika, galama, busanje u prsa I onda kada je CVP priznala priznade I SPC kao da nije nikad bilo problema!? Vi Pravoslavci ste vjetropiri i galamdžije. BAGRA, jednom rječju!

ODGOVORITE
Name

Miroslav

01.07.2022 12:20

Izlivi mrznje, a ona razara dusu, telo i pamet. Jadni ste, nije vam lako ziveti, ima te li sna?

Name

Eskopar

06.07.2022 05:25

Ma tako je veliko bravo za T U R S K u ,zlo se mora sasjeći do temelja korena.

ODGOVORITE