И пета земља повукла признање независности Косова, а Албанци спремили Олују

- Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је још једна, пета земља, повукла признање једнострано проглашене независности Косова, али није прецизирао о којој земљи је реч.

Србија 29.06.2022 | 21:21
И пета земља повукла признање независности Косова, а Албанци спремили Олују

"Имамо и пету земљу која је је повукла признање Косова и чекам да крену у неку порецудуру за улазак у неку међународну организацију па да вам покажем све папире које имамо", рекао је Вучић вечерас на конференцији за новинаре.

Он је поручио Приштини да се заустави и истакао да Србија тражи само поштен приступ, компромисе, а не приморавање.

"Држим конференцију само да бих изнео упозоравајућу молбу јер не знам ста друго да учиним и кажем. Само да им казем - зауставите се људи", поручио је Вучић.

Он је указао и да Србија нема друго оружје сем истине.

"Ми ћемо да их молимо и верујем да ће бити неко паметан да услиши наше молбе, а да допустимо нове Олује и Бљесак, тај филм поновио нећете гледати", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара шта значи да Србија више нема куд, и шта ће предузети уколико те молбе из Приситне не прихвате и ако почну да одузимају таблице од 1. септембра.

Вучић је рекао и да не зна о чему висе да се разговара и шта да уради.

На питање да ли народ треба да буде забринут, он је додао да сви треба да буду забринути.

"Ствари се само погоршавају, а они покусавају косовски проблем да заврше што пре да им не би Путин испоставио пет Косова - ДНР, ЛНР, Крим, Херсон, Запорожје", рекао је Вучић.

"Може им се, или тако мисле све правећи се да је то демократски принцип. Ако мислите да постоји нека боља идеја или да треба да ћутимо и да пустимо да се то деси, ја нећу да ћутим", поручио је Вучић.

Он је додао и да ће нова влада ускоро бити формирана па мозе да ћути и да донесе другачију одлуку, а и скупштина исто тако, ако буде постојала другачија већина која мисли да је демократски да ћутимо и да се правимо да је све у складу са међународним правним нормама.

"Ја нећу да се правим, боље да ме нема, него да слушам глупости које ми вређају интелигенцију и то они који немају много више интелигенције", рекао је Вуцић и закључио да је суштинско питање ко је тај ко руши међународне законе.

Приштина донела одлуку о новој Олуји

- Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да су привремене власти у Приштини донеле одлуке којим желе да протерају Србе, одлуке о новој Олуји.

Вучић је, на конференцији за штампу после разговора са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, пренео да је Приштина донела одлуку да се забране српске личне карте и након 30. септембра укине важење регистарских ознака са именима српских градова.

Како је рекао сам се обраћа на конференцији за штампу, пошто је најавио Лајчаку шта ће да говори, и није желео госта да доведе у непријатну ситуацију.

„Ми смо увек спремни и били смо увек спремни за дијалог. Неки нису били суштински за дијалог, а имали су подршку западних сила. Ово што се данас променило говори у ком смеру се иде“, подвукао је Вучић.

Он је рекао да је Приштина у случају ове одлуке у потпуности подржана пре свега од Велике Британије и Немачке, и других чланица Квинте.

„Донели су одлуке које имају једини циљ, а то је да протерају Србе са севера, да се направи нова Олуја, где ће они водећи кампању два месеца да убеде Србе да се региструју под РКС таблицама“, нагласио је Вучић.

Приметио је иронично да ће делити летке, као за време Другог светског рата, када су нас убеђивали да смо слободни, иако смо били окупирани.

Указао је да, ако не убеде Србе, онда ће им отимати не само таблице, већ и возила.

Суштина је у томе, да се не лажемо,додао је, да годинама трпимо лажи и представника Квинте и косовко-метохијских Албанаца.

Није ми проблем, каже што мисле да смо глупи, већ је пробел што мисле да су много паметни. Мисле, када толико очигледно то раде, да не разуемо шта раде.

"Спалили су десетине наших цркава и манастира и побили десетине људи, а као награду су добили независно Косово, док су се у Београду свађали око фотеља", рекао је даље и подсетио и на тешку одлуку Међународног суда правде.

Подсетио је да се 2013.село за сто и добили смо Бриселски споразум.

„Од тог Бриселског споразума Срби су све испунили. Једина ствар коју је Приштина требало да испуни није испуњена. И како је могуће да западна Квитна ћути, а када Срби окаче банер ЗСО, онда идете у затвор", казао је он.

Указао је да су потом у Приштини решили да нас малтретирају са таксама више година, да руше ЦЕФТА, а онда и да упадају специјалци са дугим цевима на север и поред договора са НАТО да то не смеју.

"Онда су се сетили да треба даље да проводе терор и почели су да причају о реципроцитету. И ту долазимо до највећег лицемерја запада. Пред изборе су говорили: "Не брините, ми радимо на томе". Рачунали су да ће ови њихови да ме победе на изборима, али нису могли“, рекао је он.

Указао је да су додатно покушавали да покажу Србима да они не могу да на Косову имају Србију.

Истакао је да Приштину не интересује међунарондо право, што је, каже, пренео Лајчаку.

„Када говоре о Украјини, свима су пуна уста територијалног интегритета, а када се помене Повеља УН и Србија, као и Резолуција 1244 многи гледају у даљину као да не разумеју о чему се ради“, додао је он.

Подсетио је и да је Резолуцијом 1244 Србија имала право да договорени број свој особља врати на Косову, те упитао када ће то да буде, да ли на „Куково лето“ као ЗСО.

„Ово се дешава што су они силни бахати и арогантни, а ми немамо нуклеарно оружје и нафту. Зато мисле да могу Србији да ураде што желе“, нагласио је он.

(Тањуг)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Ипе блееееее

29.06.2022 19:59

Па добро , паметњаковицу предлози рјесење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

29.06.2022 20:09

Зато не смијес подрзати Русију јер и она разбија и присваја дјелове друге земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

29.06.2022 20:21

зар нису људи увели мјере реципротета знаци уводе вам оно сто сте ви њима увели за лицне карте и таблице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који демагог!

29.06.2022 20:24

Чудом се чуди забрани српских личних карата на Косову!? Исто да Албанци у Прешевској долини слободно и масовно носе косовска документа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадни

29.06.2022 20:37

Срби никад нису спремали олује нигдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Равна Гора

29.06.2022 20:41

Па предсједнице, дајте да ми добровољци оцистимо Косово од непријатеља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти цес..

29.06.2022 21:43

Ајде ти, добровољац, до дневне собе реци мами и тати лаку ноц и да ти оставе 5 марака ујутру да имас за кафу и цигаре. И да, кад устанес сутра послије цијеловецерњег онанисања, пробај макар да показес на коју страну је Косово... Да бар то знас...

Name

Будала као и ти

29.06.2022 22:55

Због таквих смо ту гдје јесмо.

Name

Јако Занимљиво

29.06.2022 20:42

Запад помаже Украјини да јој се неби десило неколико "косова", а у случају Србије, кажу да је то ок. , па ваљда је и оно ок. ! Занимљиво да је и Турска добила одрјешене руке, да јој се неби десио случај "косова", а гле чуда, подржавала "косово" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

29.06.2022 20:47

Добро Све ти то фино исприца и објасни И ста цемо сад Па ниста идемо даље за исте паре Они вриједјају твоју интилигенцију али и ти бога ми насу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гасо

29.06.2022 23:07

Ацо Легендо!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Го

30.06.2022 13:52

У Србији колико живи тих Шиптара па их трјеба замјенути са нашим живљем са Косова , иначе тешко Србима са Шиптарима било куда гдје живе . А где је Србска олуја имамо ли можда и ми ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

30.06.2022 13:55

Рекао и датум, 31. септембра. мада септембар има 30 дана.:) И све то због тамо неких таблица? Ми им одавно скидамо таблице на граници али никако не зелимо обрнуто. Иста та Србија притом сарадјује са том Косовском владом за коју казу да је привремени орган. Срби су у њој , у скупстини су, уцествују на изборима, регулисали медјусобно признавање диплома, споразумели се око енергетике, телекомоникација, имају своје судство, полицију ,свуда Срби уцествију. И сад наједном , таблице на неком голфу 2 непремостив проблем ? Боље да престанемо њима да их скидамо , нека и за те таблице кажу да су привремене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

30.06.2022 16:55

Ви сте дозволили својим понасањем и убиједили их да могу тако да се понасају јер сте глупи, није то ниста цудно, све вријеме се правите да не примјецујете да вас за.ебавају, ви не смијете тразити одпризнавања,а они смију нова признавања, ви морате све постовати, а они ниста, они могу цак и да примјењују силу, физицки нападају, убијају...као Нато, без икакве одговорности, они су једноставно Богови и све им се мозе, никакве Резолуције, Закони, Повеље...за њих не вазе...то је резултат васег рада последњих 20 година и зато ту ниста није спорно. Уколико они прекрсе јос неко право, да ли цете ви искористити своје право на основу Резолуције 1244 и послати на сјевер 63. Падобранску и 74. Специјалну да припреме терен за улазак српске полиције у станице на сјеверу? То би било и морално и нормално у складу са свим прописима, уколико се јос увијек неки прописи УН-а постују у свијету и имају законску снагу?! Ајде да видимо има ли Србија црвену линију или це је газити стотинама година као турци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

30.06.2022 20:04

Па шта кад ће ући у отворени Балкан, сви ће слободно путовати, трговати итд

ОДГОВОРИТЕ