Преко АирБнб резервисала спавање у излогу радње!

АирБнб је познат по својим откаченим местима за боравак ( и спавање) Тако је једна неименована жена пожелела да спава у излогу једне радње за невероватних 1.300 долара за ноц́.

Занимљивости 29.06.2022 | 16:35
Преко АирБнб резервисала спавање у излогу радње!

Што је за неке било мало превише – али једна америчка туристкиња је то на крају и остварилиа веровали или не!

Понуда која је у међувремену скинута са АирБнб-а, требало је да буде шала у оквиру међународног сајма уметности у Базелу у Швајцарској. Али штос је ескалирао када је жена одлучила да прихвати понуду у продавници Клеинбасел Леихлагер у Фелдбергстрассе-у.

Гавин Штајнер, члан Леихлагер тима, рекао је швајцарским медијима: “Цела ствар је била маркетиншки трик, ни у једном тренутку нисмо претпоставили да ц́е неко заиста резервисати или доц́и.“

Спавање у излогу је првобитно био наведено на 3.300 швајцарских франака (3.393 долара), али су са женом која је то резервисала преко АирБнб-а домац́ини поново преговарали о рачуну приватно, те се она се пријавила 14. јуна.

A shop window was offered as accommodation on Airbnb for the steep price of CHF 3,300 (GBP 2781) per night during Art Basel art fair, in June 2022, and was actually been booked, the room was subsequently completely remodeled together with the architectural office Studio Hammer and the Berrel Gwind. (Leihlager, Gawin Steiner/Newsflash)

Тхе АирБнб листинг wас меант то бе а јоке (Пицтуре: Неwсфласх)

Гаwин Стеинер је објаснио:

“Резервирала је три ноц́и и мало смо преговарали о цени. Сада ноц́ у нашем излогу кошта само 1.300 швајцарских франака (1.337 долара).“Тим није очекивао њен долазак и морао је да пожури да припреми све за дочек госта. Направили смо псотоље од летви и подигли је као зид. То би иначе било мало чудно.” пише британски метро.

Те додао: “Уз прозор је и мали канцеларијски простор који има шик и модеран изглед.Такође има панорамски поглед на паркинг са обе стране улице са неким модерним намештајем из средине прошлог века, па чак и ТВ-ом”

Продавница је желела да избегне да људи мешају простор са врстом спавац́их соба са прозорима које ц́ете нац́и у четвртима црвених светла у Амстердаму или Хамбургу. Место за спавање имало је домац́у атмосферу а осим кревета намештај и биљке су донирани са свих места.

На крајју Штајнер је додао: “Напор је био вредан тога и некако нас је овај пројекат учинио да се осец́амо као део уметничког Базела.“

Тренутно је нејасно да ли је Американка успела да се добро одмори и наспава јер улица постаје веома прометна од 9 сати ујутру. Такође је остало тренутно нејасно да ли продавница Леихлагер планира да наведе закуп за следец́и сајам уметности у Базелу.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар