Preko AirBnb rezervisala spavanje u izlogu radnje!

AirBnb je poznat po svojim otkačenim mestima za boravak ( i spavanje) Tako je jedna neimenovana žena poželela da spava u izlogu jedne radnje za neverovatnih 1.300 dolara za noć.

Zanimljivosti 29.06.2022 | 16:35
Preko AirBnb rezervisala spavanje u izlogu radnje!

Što je za neke bilo malo previše – ali jedna američka turistkinja je to na kraju i ostvarilia verovali ili ne!

Ponuda koja je u međuvremenu skinuta sa AirBnb-a, trebalo je da bude šala u okviru međunarodnog sajma umetnosti u Bazelu u Švajcarskoj. Ali štos je eskalirao kada je žena odlučila da prihvati ponudu u prodavnici Kleinbasel Leihlager u Feldbergstrasse-u.

Gavin Štajner, član Leihlager tima, rekao je švajcarskim medijima: “Cela stvar je bila marketinški trik, ni u jednom trenutku nismo pretpostavili da će neko zaista rezervisati ili doći.“

Spavanje u izlogu je prvobitno bio navedeno na 3.300 švajcarskih franaka (3.393 dolara), ali su sa ženom koja je to rezervisala preko AirBnb-a domaćini ponovo pregovarali o računu privatno, te se ona se prijavila 14. juna.

A shop window was offered as accommodation on Airbnb for the steep price of CHF 3,300 (GBP 2781) per night during Art Basel art fair, in June 2022, and was actually been booked, the room was subsequently completely remodeled together with the architectural office Studio Hammer and the Berrel Gwind. (Leihlager, Gawin Steiner/Newsflash)

The AirBnb listing was meant to be a joke (Picture: Newsflash)

Gawin Steiner je objasnio:

“Rezervirala je tri noći i malo smo pregovarali o ceni. Sada noć u našem izlogu košta samo 1.300 švajcarskih franaka (1.337 dolara).“Tim nije očekivao njen dolazak i morao je da požuri da pripremi sve za doček gosta. Napravili smo psotolje od letvi i podigli je kao zid. To bi inače bilo malo čudno.” piše britanski metro.

Te dodao: “Uz prozor je i mali kancelarijski prostor koji ima šik i moderan izgled.Takođe ima panoramski pogled na parking sa obe strane ulice sa nekim modernim nameštajem iz sredine prošlog veka, pa čak i TV-om”

Prodavnica je želela da izbegne da ljudi mešaju prostor sa vrstom spavaćih soba sa prozorima koje ćete naći u četvrtima crvenih svetla u Amsterdamu ili Hamburgu. Mesto za spavanje imalo je domaću atmosferu a osim kreveta nameštaj i biljke su donirani sa svih mesta.

Na krajju Štajner je dodao: “Napor je bio vredan toga i nekako nas je ovaj projekat učinio da se osećamo kao deo umetničkog Bazela.“

Trenutno je nejasno da li je Amerikanka uspela da se dobro odmori i naspava jer ulica postaje veoma prometna od 9 sati ujutru. Takođe je ostalo trenutno nejasno da li prodavnica Leihlager planira da navede zakup za sledeći sajam umetnosti u Bazelu.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar