Нешић: РИК мијења правилник да сачува фотељу Ђуревићу!

"Бесрамни, неуставни и недемократски покушај Републичке изборне комисије да по сваку цијену сачува Младена Ђурђевића у фотељи начелника Вишеграда доказ је бескурпулозности владајуће партије у Републици Српској која не бира средства да сачува власт", изјавио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић поводом одлуке Републичке изборне комисије да 10 дана након референдума о опозиву Ђурђевића промијени Правилник о начину провођења опозива а све с циљем да пониште вољу народа.

Република Српска 29.06.2022 | 12:54
Нешић: РИК мијења правилник да сачува фотељу Ђуревићу!

Према његовим ријечима ако дозволимо да ово нечувено безакоње прође некажњено, онда ћемо бити њихови саучесници и даћемо им благослов да покраду и октобарске изборе. Зато, поручујемо Републичкој изборној комисији да ће врло брзо и они бити опозвани као што је и Ђурђевић.

''Овакве ствари се не дешавају ни у Сјеверној Кореји. За оне који не знају шта се десило, у суштини, они неважеће листиће рачунају као важеће и да су против опозива. На тај начин, проценат гласова ЗА опозив покушавају смањити да буде испод 50 одсто. Ово је нечувено и не знам да се икада у свијету десило. Због овога, чланови Републичке изборне комисије морају кривично одговарати. Против анархије, силе и диктатуре, борићемо се правом и редом'', поручио је Нешић.

Предсједник ДНС-а позвао је Тужилаштво БиХ да без одлагања процесуира овај криминалан атак Републичке изборне комисије на владавину права и демократију, јер се њим наноси озбиљна штета угледу Републике Српске и БиХ, те руши уставни поредак.

''Данас један којем је власт милија од образа покушава да покраде вољу народа у Вишеграду. Сутра ће то покушати у цијелој Републици Српској, ако не покажемо да смо одлучни и способни да заштитимо вољу народа. Зато, дајем пуну подршку ОО ДНС Вишеград да заједно са нашим коалиционим партнерима из других партија истрају у одбрани воље Вишеграђана.

Креаторима референдумске крађе поручујем да не троше вријеме улудо и да се помире са резултатом референдума, јер ће у супротном завршити тамо гдје им је мјесто'', казао је предсједник ДНС Ненад Нешић и додао да се ''у Вишеграду брани изборна воља цијеле Републике Српске''.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Земљотрес

29.06.2022 11:04

Кад земља нестаје у ватри и треску онда фотеља је у облацима ... То је висе сјет опозицији ... Ови из фотеља знају њен тал ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сујгенко

29.06.2022 12:10

Нешићу брини се ти за ДНС.Чубриловић и Бањац су ти преполовили странку.2018.године је ДНС имао око 100.000 гласова и освојили 12 мандата у НСРС.Остао си без 2/3 посланика који су ти отели углавном Чубриловић и Бањац.Колико ће ДНС освојити сад гласова на овим изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пабло

29.06.2022 12:49

Немој нам само ти Нешићу држати предавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алоо

29.06.2022 13:55

Одмах протести и на улицу,јер це банда то провуци и остаце нацелник..

Name

Одбрана Српства

29.06.2022 16:04

Позовите сво цланство у Р.С да се окупи у Висеграду и заврси са тим нацелником!Цуди ме само како Додик не реагује и тог лопова не избаци и з странке.Брука СНСД!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

29.06.2022 20:42

Снсд-е је брука и срамота сам по себи... Тако да не вјерујем да га овај може обрукати...

Name

Вишеград

29.06.2022 19:28

Ђуревић се увлачи у стан поноћи,и излазои рано из стана.Бјежи на схемећ ко међед.

ОДГОВОРИТЕ