Nešić: RIK mijenja pravilnik da sačuva fotelju Đureviću!

"Besramni, neustavni i nedemokratski pokušaj Republičke izborne komisije da po svaku cijenu sačuva Mladena Đurđevića u fotelji načelnika Višegrada dokaz je beskurpuloznosti vladajuće partije u Republici Srpskoj koja ne bira sredstva da sačuva vlast", izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić povodom odluke Republičke izborne komisije da 10 dana nakon referenduma o opozivu Đurđevića promijeni Pravilnik o načinu provođenja opoziva a sve s ciljem da ponište volju naroda.

Republika Srpska 29.06.2022 | 12:54
Nešić: RIK mijenja pravilnik da sačuva fotelju Đureviću!

Prema njegovim riječima ako dozvolimo da ovo nečuveno bezakonje prođe nekažnjeno, onda ćemo biti njihovi saučesnici i daćemo im blagoslov da pokradu i oktobarske izbore. Zato, poručujemo Republičkoj izbornoj komisiji da će vrlo brzo i oni biti opozvani kao što je i Đurđević.

''Ovakve stvari se ne dešavaju ni u Sjevernoj Koreji. Za one koji ne znaju šta se desilo, u suštini, oni nevažeće listiće računaju kao važeće i da su protiv opoziva. Na taj način, procenat glasova ZA opoziv pokušavaju smanjiti da bude ispod 50 odsto. Ovo je nečuveno i ne znam da se ikada u svijetu desilo. Zbog ovoga, članovi Republičke izborne komisije moraju krivično odgovarati. Protiv anarhije, sile i diktature, borićemo se pravom i redom'', poručio je Nešić.

Predsjednik DNS-a pozvao je Tužilaštvo BiH da bez odlaganja procesuira ovaj kriminalan atak Republičke izborne komisije na vladavinu prava i demokratiju, jer se njim nanosi ozbiljna šteta ugledu Republike Srpske i BiH, te ruši ustavni poredak.

''Danas jedan kojem je vlast milija od obraza pokušava da pokrade volju naroda u Višegradu. Sutra će to pokušati u cijeloj Republici Srpskoj, ako ne pokažemo da smo odlučni i sposobni da zaštitimo volju naroda. Zato, dajem punu podršku OO DNS Višegrad da zajedno sa našim koalicionim partnerima iz drugih partija istraju u odbrani volje Višegrađana.

Kreatorima referendumske krađe poručujem da ne troše vrijeme uludo i da se pomire sa rezultatom referenduma, jer će u suprotnom završiti tamo gdje im je mjesto'', kazao je predsjednik DNS Nenad Nešić i dodao da se ''u Višegradu brani izborna volja cijele Republike Srpske''.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zemljotres

29.06.2022 11:04

Kad zemlja nestaje u vatri i tresku onda fotelja je u oblacima ... To je vise sjet opoziciji ... Ovi iz fotelja znaju njen tal ...

ODGOVORITE
Name

Sujgenko

29.06.2022 12:10

Nešiću brini se ti za DNS.Čubrilović i Banjac su ti prepolovili stranku.2018.godine je DNS imao oko 100.000 glasova i osvojili 12 mandata u NSRS.Ostao si bez 2/3 poslanika koji su ti oteli uglavnom Čubrilović i Banjac.Koliko će DNS osvojiti sad glasova na ovim izborima

ODGOVORITE
Name

Pablo

29.06.2022 12:49

Nemoj nam samo ti Nešiću držati predavanja.

ODGOVORITE
Name

Aloo

29.06.2022 13:55

Odmah protesti i na ulicu,jer ce banda to provuci i ostace nacelnik..

Name

Odbrana Srpstva

29.06.2022 16:04

Pozovite svo clanstvo u R.S da se okupi u Visegradu i zavrsi sa tim nacelnikom!Cudi me samo kako Dodik ne reaguje i tog lopova ne izbaci i z stranke.Bruka SNSD!!!

ODGOVORITE
Name

Idealno

29.06.2022 20:42

Snsd-e je bruka i sramota sam po sebi... Tako da ne vjerujem da ga ovaj može obrukati...

Name

Вишеград

29.06.2022 19:28

Ђуревић се увлачи у стан поноћи,и излазои рано из стана.Бјежи на схемећ ко међед.

ODGOVORITE