Кина забринута због новог стратешког концепта НАТО

Кина је дубоко забринут импликацијама новог стратешког концепта НАТО-а, поруцио је стални представник Кине при Уједињеним нацијама Џанг Ðун.

Свијет 29.06.2022 | 08:51
Кина забринута због новог стратешког концепта НАТО

"Кина посвећује велику пажњу стратешком прилагођавању НАТО-а и дубоко је забринута због политичких импликација такозваног стратешког концепта. Поједини лидери НАТО-а су у последње време приказали друге земље као претњу. Али чињеница је да је сам НАТО направио проблеме у различитим деловима света", рекао је Џанг у обраћању Савету безбедности УН у уторак, преноси ТАС С.

Он је позвао НАТО да "научи своје лекције" и да "не користи украјинску кризу као изговор за подстицање конфронтације у целом свету или новог хладног рата".

Кинески дипломата је изјавио и да се криза око Украјине развија на "дуготрајан и непредвидив начин", али да званични Пекинг сматра да "преговори остају једини начин за њено решавање".

Он је рекао да Кина подржава директне преговоре између Русије и Украјине, а да поздравља и посредовање Генералног секретара УН по питању извоза жита, између осталих напора које улажу УН за окончање овог сукоба, наводи ТАС С.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Изгубио компас

29.06.2022 07:27

Запад висе незна ста ради. Производи само ратове и трази невоље.Доноси само биједу свијету.Сваком злу додје крај и овом це.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМО СРБИ

29.06.2022 09:03

ЗНАЈУ,ЗАТО СМО НАЈБРОЈНИЈИ НАРОД...НСАПЛАНЕТИ,!

Name

Ре Компас

29.06.2022 10:22

Инаце Русија и Кина познати миротворци. Погледај мало ста је Русија радила 90-тих дрзавама у окрузењу, и ста Кина ради Ујгурима.

Name

Браво

29.06.2022 08:32

Свака част Кини, потпуно објективно и реално. Нек сте им рекли у лице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

29.06.2022 08:45

Њих 18 % ствара проблем целом свету. Сад чачкају Кину, на сличан начин како су чачкали Русе, па кад су Руси рекли доста, почео је рат. Чини ми се, да сад исто раде и Кини. Њих 18% би да управљају целим светом, чини ми се да је то немогућа мисија. Има ли краја политичком и милитантном нату? Има ли кога нормалног у политици ЕУ, да понуди мир и спречи катастрофу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

полиСалама

29.06.2022 10:24

18% становника, али 90% капитала, па ти гледај ста цес данас руцат без њих! Користис технологију коју су "они" изумили да би написао овај коментар! У сколи си уцио оно сто је изумљено у Еуропи или УСА, а никако у Кини или Русији. Демократски се управља и гласа, а покусај то мало у Кини или Русији! Баци све западно из куце па види ста це ти остати!

Name

Нема

29.06.2022 13:10

Доцкан.Не постоје висе никаква правила као сто реце Путин "и ово це бити рат свако против свакога".....