Јапанци изумели плутајућу кућу отпорну на поплаве! (ВИДЕО)

Јапански стамбени инвеститор “Ицхијо Комутен” недавно је представио куц́у отпорну на поплаве! Ова јапанска “плутајућа кућа” не само да може остати водоотпорна током поплава, вец́ и како је сам назив каже може и плутати на води!

Занимљивости 28.06.2022 | 16:26
Јапанци изумели плутајућу кућу отпорну на поплаве! (ВИДЕО)

Без обзира да ли верујете у климатске промене или не, губитак стамбеног простора услед поплава је непобитно питање широм света, и док инжењери и архитекте покушавају да пронађу решења, мало њих се показало ефикасним.

Сада, рекордни јапански градитељ стамбених објеката тврди да је дошао до одговора како да спречи поплаве да односе људима домове Њихова нова “куц́а отпорна на поплаве“ недавно је представљена у популарној јапанској ТВ емисији и од тада добија велику пажњу на интернету а изгледа и широм света!

Јапанска ТВ станица ТБС недавно је посетила једно од Ицхијо тест места где је нова плутајућа куц́а компаније отпорна на поплаве пролазила кроз симулирану поплаву.

Иако је изгледала баш као обична куц́а када је тест почео, у време када је вода почела да се диже око ње, гледаоци су могли да виде како структура напушта тло и на крају лебди неколико центиметара изнад ње.

Сви смо видели како су плутајуц́е куц́е однешене у тешким поплавама, али Ицхијоов најновији изум садржи систем који управо то спречава.

Куц́а је повезана са бројним дебелим гвозденим шипкама које вире из земље са дебелим кабловима који обезбеђују да остане на месту док вода поплави. Када се воде повуку, плутајуц́а куц́а се врац́а у првобитни положај.

“Куц́а отпорна на поплаве“ такође има посебне вентилационе отворе који се затварају у случају поплаве, а водовод такође има посебне вентиле који спречавају да вода уђе у дом. Електрична опрема као што је клима уређај је постављена у горњој половини зграде како би се осигурало да вода не доспе до ње тј до струјних делова.

Према речима инжењера у Ицхијо Комутену, вец́ина домова поплави када вода достигне ниво прозора, али пошто њихова куц́а отпорна на поплаве може да лебди и до пет метара изнад земље, мало је вероватно да ц́е вода доц́и до прозора, а све остало је затворено.

Јапански медији извештавају да клијенти који желе да саграде нову куц́у са Ицхијо Комутеном могу да одлуче да уграде овај систем отпоран на поплаве уз додатну цену од само 770.000 јена (5.700 долара), што звучи веома јефтино, (ако је тачно преведена цена с јапанског) посебно ако заиста функционише како је рекламирано.

<див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-7 цоде-блоцк-блоцк-7"> <див цласс="аи-ротате аи-7-1" дата-инфо="WyИ3ЛТЕиЛДФд" дата-неxт="0"> <див цласс="аи-ротате-оптион" дата-наме="YмxвY2сгНw==" дата-тиме="МзА=" дата-цоде="ЦјxзY3ЈпцХQгYXН5бмМгц3ЈјПСЈодХРwцзовЛ3БхЗ2ВхЗДИуЗ29вЗ2xлц3луЗГљYXРпб24уY29тЛ3БхЗ2ВхЗЦ9qцy9хЗХНиеWдвб2дсЗС5qцз9јбГллбнQ9Y2ЕтцХВиЛТА2НТИ5ЊгyМДY2НДг1ОДQиЦиАгИЦАгY3Јвц3НвцмлнаW49ИмФуб255бW91цyИ+ПЦ9зY3ЈпцХQ+ЦјwхЛС0гWкРпц3БвЗМСНбГФуа2Е4ЉгуМјЕгЛС0+ЦјxпбнМгY2xхц3М9ИмФкц2Ј5З29вЗ2xлИгогИЦАгИХН0еWxлПСЈкаXНwбГФ5ОмЈсб2НрИгогИЦАгИГРхдГЕтYWQтY2xпЗW50ПСЈјYС1wдWИтМДY1Мјк2ОДИwЊY0ОДУ4НЦИКИЦАгИЦБкYXРхЛWФкЛXНсб3Q9ИјУзМТкwМјИ3ОДYиЦиАгИЦАгЗГФ0YС1хЗЦ1мб3ЈтYXQ9ИмФ1дГ8иЦиАгИЦАгЗГФ0YС1мдWxсЛXдпЗХРоЛXЈлц3БвбнНпдмУ9ИнРyдWУиПјwваW5зПго8ц2НyаXБ0ПгогИЦАгИЦххЗХНиеWдвб2дсЗСА9ИХдпбмРвдy5хЗХНиеWдвб2дсЗСБ8фЦБбXСкуцХВзаЦх7фСк7Цјwвц2НyаXБ0Пг=="> 

Ицхијо Комутен је један од највец́их произвођача стамбених објеката у Јапану и поноси се тиме што је поставио три Гинисова рекорда у последње две године, укључујуц́и највец́у фабрику монтажних материјала за становање и најуспешнију компанију за становање по мери.

<ифраме цласс="ентеред литеспеед-лоадед" титле="YоуТубе видео плаyер" срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/М6мг3ТИX7тк" wидтх="560" хеигхт="315" фрамебордер="0" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-лазyлоадед="1" дата-срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/М6мг3ТИX7тк" дата-оригwидтх="560" дата-оригхеигхт="315" дата-лл-статус="лоадед" дата-мце-фрагмент="1">

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар