Бореновић: Видовдан је дан наших најславнијих јунака

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић рекао је да је Видовдан као слава храбре и јуначке Војске Републике Српске (ВРС) постао симбол часне борбе оних који су у најтежим данима стали да одбране своја огњишта и отаџбину.

Република Српска 28.06.2022 | 14:08
Бореновић: Видовдан је дан наших најславнијих јунака

Видовдан у историји српског народа заузима једно од најзначајнијих мјеста. За Видовдан су се добијале највеће битке и то је дан наших најславнијих јунака – истакао је Бореновић у писаној изјави за медије поводом Видовдана – крсне славе ВРС и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука.

Бореновић је навео да данас, 27 година након рата, питање борачке популације још није ријешено, али рјешавање тог питања остаје, не као обавеза, него као дужност према онима који су одбранили Републику Српску и наш народ када је било најтеже.

Он је честитао Видовдан демобилисаним борцима ВРС и припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука.

У манастиру Гомионица код Бањалуке данас се прославља Видовдан – крсна слава Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Маре

28.06.2022 15:04

Боли ме нека ствар за гориво од 4 КМ важно је да смо јунаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотона

28.06.2022 15:33

Лако се је цару Лазару,Милошу,Карадјордју,Обилићима борити против Турака..Како би изасли на крај са мафијом званом снсд коју предводи коњаник Милорад са бисегама пуним ронхила .А упрегнути коњи вуку још гориво за црно трзисте.И вреће новца пребачене преко ледја коња .Новокомпоновани српски јунаци,нашмркани..Него Вучићу засто ниси позвао и опозицију Реп Српске да увеличају празник.Мозда нису Срби као Додик и ви..Или они јесу а вас два нисте Срби ,поријеклом..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

28.06.2022 15:52

Нема ни чојства,постења,српства у овој одрон држави.Цар Лазар би се окренуо у гробу да види своје потомке....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

28.06.2022 21:39

Децко ајде олади

ОДГОВОРИТЕ