Borenović: Vidovdan je dan naših najslavnijih junaka

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je da je Vidovdan kao slava hrabre i junačke Vojske Republike Srpske (VRS) postao simbol časne borbe onih koji su u najtežim danima stali da odbrane svoja ognjišta i otadžbinu.

Republika Srpska 28.06.2022 | 14:08
Borenović: Vidovdan je dan naših najslavnijih junaka

Vidovdan u istoriji srpskog naroda zauzima jedno od najznačajnijih mjesta. Za Vidovdan su se dobijale najveće bitke i to je dan naših najslavnijih junaka – istakao je Borenović u pisanoj izjavi za medije povodom Vidovdana – krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Borenović je naveo da danas, 27 godina nakon rata, pitanje boračke populacije još nije riješeno, ali rješavanje tog pitanja ostaje, ne kao obaveza, nego kao dužnost prema onima koji su odbranili Republiku Srpsku i naš narod kada je bilo najteže.

On je čestitao Vidovdan demobilisanim borcima VRS i pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

U manastiru Gomionica kod Banjaluke danas se proslavlja Vidovdan – krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mare

28.06.2022 13:04

Boli me neka stvar za gorivo od 4 KM važno je da smo junaci

ODGOVORITE
Name

Sotona

28.06.2022 13:33

Lako se je caru Lazaru,Milošu,Karadjordju,Obilićima boriti protiv Turaka..Kako bi izasli na kraj sa mafijom zvanom snsd koju predvodi konjanik Milorad sa bisegama punim ronhila .A upregnuti konji vuku još gorivo za crno trziste.I vreće novca prebačene preko ledja konja .Novokomponovani srpski junaci,našmrkani..Nego Vučiću zasto nisi pozvao i opoziciju Rep Srpske da uveličaju praznik.Mozda nisu Srbi kao Dodik i vi..Ili oni jesu a vas dva niste Srbi ,porijeklom..

ODGOVORITE
Name

Laktasi

28.06.2022 13:52

Nema ni čojstva,postenja,srpstva u ovoj odron državi.Car Lazar bi se okrenuo u grobu da vidi svoje potomke....

ODGOVORITE
Name

Goran

28.06.2022 19:39

Decko ajde oladi

ODGOVORITE