Поред акциза, СНСД опструише и мање стопе ПДВ-а 

Бореновић је навео да је још већи апсурд што се у комисију покушали именовати људи који су гласали против тог закона. 

Босна и Херцеговина 27.06.2022 | 19:17
Поред акциза, СНСД опструише и мање стопе ПДВ-а 

- Када се човјек запита има ли још нешто што нас у овом парламенту може изненадити и шокирати, брзо добијемо одговор: има. Је ли могуће да Колегијум Представничког дома у заједничку Комисију оба дома за усаглашавање текста Закона о допунама закона о ПДВ, којим треба умањити порез на основне животне намирнице, не стави човјека који је предложио измјене и допуне овог закона који смо ми овом парламентарном дому усвојили?

Је ли то могуће у било којем парламенту на свијету, осим у нашем – питао је током данашње скупштинске дискусије предсједник ПДП-а и посланик у ПД ПС БиХ Бранислав Бореновић, коментаришући чињеницу да у наведену комисију није именован предлагач наведеног закона, Мирко Шаровић. 

Бореновић је навео да је још већи апсурд што се у комисију покушали именовати људи који су гласали против тог закона. 

- Ово све је апсурд над апсурдима, парадокс над парадоксима. Ово је исмијавање, праве циркус од овог парламента. Бирам ријечи, али не могу да вјерујем да су озбиљни људи, са много политичког искуства, себи дозволили да у комисију која треба да усагласи два текста закона, не ставите човјека који је предлагач закона. Тај приједлог није доставила група посланика, него господин Шаровић, а они не сматрају за сходно да он буде један од шест људи који ће покушати да усагласе допуне Закона којим се смањује ПДВ на основне животне намирнице.

Предложио сам оно што је једино нормално и логично, а то је да члан Комисије из Представничког дома буде предлагач закона, Мирко Шаровић. Надао сам се да ће се то уважити, ша да заборавимо ово што урадили што је прије могуће, али владајући нису прихватили овај приједлог што представља даље одуговлачење и опструисање смањења стопе ПДВ-а – поручио је Бореновић.

(БН) 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ха

27.06.2022 17:36

Хахаха овај је опседнут СНСД и а ли он нешто паметно своје да каже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је јаловији

27.06.2022 18:00

Ови сто доносе закљуцке, или ови сто их као укидају...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сепртља

27.06.2022 18:26

Смањити це акцизе цим главоња прода своје гориво

ОДГОВОРИТЕ