Дјеца са Космета стижу у Републику Српску

Свих 11 аутобуса који превозе 461 српских ученика у пратњи 46 просвјетних радника са простора Косова и Метохије кренула су јутрос из Косовске Митровице у пет часова. Они ће бити гости својих вршњака и њихових породица од 25. јуна до 2. јула. 2022.године.

Република Српска 25.06.2022 | 14:42
Дјеца са Космета стижу у Републику Српску

Домаћини дјеци у овом великом пројекту су градови, општине, основне школе и око 450 породица из: Бањалуке, Приједора, Градишке, Челинца, Прњавора, Брода, Добоја, Шммца, Пелагићева, Бијељине, Сокоца, Источног Новог Сарајева и Требиња.

У Бијељини је организован дочек српске ученике са Косова и Метохије у пратњи просвјетних радника који ће седам дана боравити код вршњака у 13 градова и општина Републике Српске, изјавио је предсједник Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тузна прица

25.06.2022 14:06

Добро досли дјецо . Радио сам на Косову и Метохији и знам у каквим условима ви зивите. Надам се да це васи домацини доцекати вас на посебан нацин . Јер ви то заслузујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какве будале!

25.06.2022 18:54

Родитељи ове дјеце су тотални идиоти кад их пуштају саме да путују!

Name

Нострадамус

26.06.2022 16:42

Не иду дјеца сама вјероватно иду организовано.

Name

+

25.06.2022 20:35

Економска ситуација је тешка и код њих и нас. Требају смијештаји и за родитеље. Па то је у организацији са Наставницима. Сматрам, да сигурно овдје брину Породице, као и о својој дјеци. Зато, што их волимо и што је Одговорност велика, примити туђе дијете. Нетреба им замерити. Сигурно су код куће у великој бризи. Желим дијецу срећан боравак у РС и да се живи и здрави врате својим Родитељима. Поздрав Свим Родитељима на Косову и Метохији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПТРИОТА-Добој

26.06.2022 06:21

А у Добоју не долазе дјеца,нема ко да их угости!!!Е ТО ВАМ ЈЕ ВЛАД ДОБОЈСКА!!!ЦАРСИЈА ВЕЦА НЕГО САРАЈЕВСКА ПОСТАЛА!!!СРАМ НЕКА ВАС БУДЕ ДОБОЈКИ ТАЈКУНИ!!АЛ И ВАМА ДОЛАЗИ КРАЈ ЈЕДАН ПО ЈЕДАН ИЗУМИРЕ БОЗИЈОМ ВОЉОМ КАД НАРОД ЈЕ ПРОДАНА ДУСА!!!ПА ДОБОЈ НЕМА ДВА АУТОБУСА СВОЈУ ДЈЕЦУ ДА ВОЗИ НА ЕКСКУРЗИЈЕ УЗИМА ИЗ ТУЗЛЕ ИЛ КАНТИЦА СТА ДРУГО ДА ПРИЦАМО!!НАРОД СЕ ВОЗА ПО ОНИМ ПОДЕРАНИМ РАСПАЛИМ СМРДЉИВИМ МИНИ БУСОМ КАО ГРАДЦКИ ТАКОЗВАНИ...ТО ЈЕ ДОБОЈСКА ВЛАСТ СНСД И ОСТАЛА БАГРА!!!ФУЈ ДАБОГДА ВАМ КРАЈ СТО ПРЕ ДОСАО ЗЕМАЉСКИ А НЕ ПОЛИТИЦКИ!!!

ОДГОВОРИТЕ