Djeca sa Кosmeta stižu u Republiku Srpsku

Svih 11 autobusa koji prevoze 461 srpskih učenika u pratnji 46 prosvjetnih radnika sa prostora Кosova i Metohije krenula su jutros iz Кosovske Mitrovice u pet časova. Oni će biti gosti svojih vršnjaka i njihovih porodica od 25. juna do 2. jula. 2022.godine.

Republika Srpska 25.06.2022 | 14:42
Djeca sa Кosmeta stižu u Republiku Srpsku

Domaćini djeci u ovom velikom projektu su gradovi, opštine, osnovne škole i oko 450 porodica iz: Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Čelinca, Prnjavora, Broda, Doboja, Šmmca, Pelagićeva, Bijeljine, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja.

U Bijeljini je organizovan doček srpske učenike sa Кosova i Metohije u pratnji prosvjetnih radnika koji će sedam dana boraviti kod vršnjaka u 13 gradova i opština Republike Srpske, izjavio je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Кosmetu Milorad Arlov.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tuzna prica

25.06.2022 14:06

Dobro dosli djeco . Radio sam na Kosovu i Metohiji i znam u kakvim uslovima vi zivite. Nadam se da ce vasi domacini docekati vas na poseban nacin . Jer vi to zasluzujete.

ODGOVORITE
Name

Kakve budale!

25.06.2022 18:54

Roditelji ove djece su totalni idioti kad ih puštaju same da putuju!

Name

Nostradamus

26.06.2022 16:42

Ne idu djeca sama vjerovatno idu organizovano.

Name

+

25.06.2022 20:35

Ekonomska situacija je teška i kod njih i nas. Trebaju smiještaji i za roditelje. Pa to je u organizaciji sa Nastavnicima. Smatram, da sigurno ovdje brinu Porodice, kao i o svojoj djeci. Zato, što ih volimo i što je Odgovornost velika, primiti tuđe dijete. Netreba im zameriti. Sigurno su kod kuće u velikoj brizi. Želim dijecu srećan boravak u RS i da se živi i zdravi vrate svojim Roditeljima. Pozdrav Svim Roditeljima na Kosovu i Metohiji.

ODGOVORITE
Name

PTRIOTA-Doboj

26.06.2022 06:21

A u Doboju ne dolaze djeca,nema ko da ih ugosti!!!E TO VAM JE VLAD DOBOJSKA!!!CARSIJA VECA NEGO SARAJEVSKA POSTALA!!!SRAM NEKA VAS BUDE DOBOJKI TAJKUNI!!AL I VAMA DOLAZI KRAJ JEDAN PO JEDAN IZUMIRE BOZIJOM VOLJOM KAD NAROD JE PRODANA DUSA!!!PA DOBOJ NEMA DVA AUTOBUSA SVOJU DJECU DA VOZI NA EKSKURZIJE UZIMA IZ TUZLE IL KANTICA STA DRUGO DA PRICAMO!!NAROD SE VOZA PO ONIM PODERANIM RASPALIM SMRDLJIVIM MINI BUSOM KAO GRADCKI TAKOZVANI...TO JE DOBOJSKA VLAST SNSD I OSTALA BAGRA!!!FUJ DABOGDA VAM KRAJ STO PRE DOSAO ZEMALJSKI A NE POLITICKI!!!

ODGOVORITE