Осумњичени за убиство Башића остаје иза решетака

Суд БиХ прихватио је приједлог Тужилаштво БиХ и продужио притвор још за три мјесеца Далибору Раилићу званом Дуги, који се, између осталог, сумњичи и да је налогодавац убиства полицијског инспектора из Приједора Раденка Башића.

Република Српска 25.06.2022 | 14:36
Осумњичени за убиство Башића остаје иза решетака

Раилић је, заједно са Вељком Угреновићем и другима осумњичен за кривична дјела организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога.

Притвор му је одређен због опасности од бјекства, као и опасности да би осумњичени боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето. “Ако ме Златан убије, шта ће бити с дјецом” Прије двије године Лидија је изговорила ријечи које сада леде крв у жилама. 

Тужилаштво БиХ проводи интензивне истражне радње са партнерским институцијама у БиХ и иностранству, са циљем окончања истраге против организоване криминалне групе, која обухвата и осумњичене за тешка кривична дјела, са подручја Градишке, који су још у бјекству или се њихово изручење очекује из сусједних земаља гдје се налазе у притвору или одређеним мјерама забране, преноси Аваз.
Подсјећамо, Башић је убијен у марту ове године када је кренуо од стана у којем живи на посао у Полицијску станицу у Приједору. Као директни извршилац овог убиства сумњичи се Александар Миљатовић.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цар

25.06.2022 13:37

Убијен је нацелник СКП у ПУ Приједор засто умањујете велицину дузности коју је покојник обављао. Фокусирајте се да се сто пре рјеси епилог овог бруталног убиства зарад његове породице као и свих градјана Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Царе

25.06.2022 18:17

У притвори су заштићени, не може им нико ништа. И даље Дуги је карика у ланцу.

Name

МУПетСхоу

25.06.2022 15:59

Цуј, Рајлиц док је био на допусту, изврсио убиство? Па пустите га опет: Ако нико не погине није био он убица, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

26.06.2022 18:00

Види Дугог врага малог са Милиног Бирта. Поздрав од Шенице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

27.06.2022 06:30

Када МУП обезбједјује превоз наркотика ста онда реци за ове ситне пијуне, изврситеље?

ОДГОВОРИТЕ