Osumnjičeni za ubistvo Bašića ostaje iza rešetaka

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštvo BiH i produžio pritvor još za tri mjeseca Daliboru Railiću zvanom Dugi, koji se, između ostalog, sumnjiči i da je nalogodavac ubistva policijskog inspektora iz Prijedora Radenka Bašića.

Republika Srpska 25.06.2022 | 14:36
Osumnjičeni za ubistvo Bašića ostaje iza rešetaka

Railić je, zajedno sa Veljkom Ugrenovićem i drugima osumnjičen za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto. “Ako me Zlatan ubije, šta će biti s djecom” Prije dvije godine Lidija je izgovorila riječi koje sada lede krv u žilama. 

Tužilaštvo BiH provodi intenzivne istražne radnje sa partnerskim institucijama u BiH i inostranstvu, sa ciljem okončanja istrage protiv organizovane kriminalne grupe, koja obuhvata i osumnjičene za teška krivična djela, sa područja Gradiške, koji su još u bjekstvu ili se njihovo izručenje očekuje iz susjednih zemalja gdje se nalaze u pritvoru ili određenim mjerama zabrane, prenosi Avaz.
Podsjećamo, Bašić je ubijen u martu ove godine kada je krenuo od stana u kojem živi na posao u Policijsku stanicu u Prijedoru. Кao direktni izvršilac ovog ubistva sumnjiči se Aleksandar Miljatović.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Car

25.06.2022 15:37

Ubijen je nacelnik SKP u PU Prijedor zasto umanjujete velicinu duznosti koju je pokojnik obavljao. Fokusirajte se da se sto pre rjesi epilog ovog brutalnog ubistva zarad njegove porodice kao i svih gradjana Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Re Care

25.06.2022 20:17

U pritvori su zaštićeni, ne može im niko ništa. I dalje Dugi je karika u lancu.

Name

MUPetShou

25.06.2022 17:59

Cuj, Rajlic dok je bio na dopustu, izvrsio ubistvo? Pa pustite ga opet: Ako niko ne pogine nije bio on ubica, ha, ha..

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

26.06.2022 20:00

Vidi Dugog vraga malog sa Milinog Birta. Pozdrav od Šenice.

ODGOVORITE
Name

realnost

27.06.2022 08:30

Kada MUP obezbjedjuje prevoz narkotika sta onda reci za ove sitne pijune, izvrsitelje?

ODGOVORITE