Завршено још једно "Распјевано љето" у Бијељини

У бијељинском ресторану "Ловац", у организацији новинара Зорана Кисића, синоћ се одржала још једна музичка манифестација, тачније шести по реду фестивал "Распјевано љето" који је и овога пута окупио много пјевача и љубитеља народне и фолк музике. 

Забава 24.06.2022 | 14:55
Завршено још једно "Распјевано љето" у Бијељини

Даљина и обавезе многих учесника нису били препрека да се још једном окупе у Бијељини и подрже организацију Екстра Старса да се одржи још једно музичко дружење, размјене искуства, прошире пријатељства и учврсте она стара.

Такмичење је, као и раније, било у сасвим другом плану и увијек је само по себи било само повод једног оваквог окупљања. Учесници, али и ревијални гости вечери, задовољни су шестим фестивалом и самом организацијом, те истичу да се ради о веома афирмативним и лијепим музичким окупљањима која би требало да се организују и много чешће.

Поред добре пјесме, дружења и забаве, учесници су награђени и симболичним наградама, а плекете и златне ноте овога пута уручене су побједницима фестивала Младену Долићу и Дијани Драгић за дуетску пјесму "Брат и сестра", док је награду за најбољу баладу "Два ока гарава" добила Јовака Доватов.

Награду за најбољу намјенску пјесму "Живот кафанског пјевача" освојио је Миле Зорић, у свијету естраде познатији као Миле Плави, а плакета дебитанта бијељинског фестивала припала је Саши Поповићу. 

Аурел Рели Богдан је добио плакету захвалности и златну ноту испред организације фестивала за пети долазак, односно подршку и учешће на музичким манифестацијама у Бијељини.

Плакету и златну ноту освојио је и Милош Јовичић за најбољи ауторски рад, а захвалнице и плакете отишле су у руке и Мирјане Новаковић, Горданке Живановић, те Дејана и Бранка Каменковића, хармоникаша Дејана Глишића и гитаристе Ђоје Илића. Награде су примили и ревијални гости вечери Саво Радовић, Срђан Ивковић, Станоје Јелић, Миодраг Секулић и поменути кантаутор Бранко Каменковић.

Програм је, као и раније, водио Сале Јанковић, док су се за реализацију програма побринули Станиша Секулић, Петар Тешић и Рашо Ковачевић.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар